1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti Image
1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti Image1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti Image1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti Image1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti Image1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti Image
Tarif de la:499 €pachet/persoana
Perioada: 29.11.2018 - 03.12.2018
Tip de masa: Mic Dejun
Vizualizare preturi


1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

29 NOIEMBRIE | BUCURESTI – VALLETTA – VITTORIOSA

Intalnire  la ora 04:40 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinatia Malta via Frankfurt. Decolare la ora 06:40 cu zborul LH1423 si aterizare la Frankfurt la ora locala 08:20.

Decolare spre Malta pe zborul LH1276 la 10:15. Sosire in Malta la ora 12:45. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale pornim in incursiunea noastra pe taramul cavalerilor maltezi chiar cu capitala arhipelagului – Valletta. Construit pe peninsula ce separa Marele Port (Grand Harbour) la sud de Portul Marsamxett la nord, orasul este unul foarte mic… de la un capat la altul nu are mai mult de 2 km si poate fi usor strabatut la pas.

Prima oprire va fi la Gradinile Upper Barracca de unde avem o priveliste uluitoare asupra celor Trei Orase si a Marelui Port; continuam la pas pe strazile orasului pana la urmatoarea oprire – Co-Catedrala Sf. Ioan – o capodopera a arhitecturii care abunda in sculpturi, morminte in marmura si picturi faimoase (printre care si „Decapitarea Sfantului Ioan Botezatorul” a celebrului Caravaggio).

Ziua de astazi se incheie cu o vizita scurta in cele Trei Orase (Senglea, Cospicua si Vittoriosa) cu o oprire in Vittoriosa – prima casa a Cavalerilor Ordinului Ioanit. Transfer la hotel. Cazare in St. Julian’s la hotel Be.Hotel 4* sau similar.

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

30 NOIEMBRIE | MOSTA – MDINA –CROAZIERA GRAND HARBOUR

Mic dejun. Astazi vom continua sa descoperim aceasta insula mica, dar plina de istorie, calatorind spre centrul ei. Vom incepe prin a vizita Domul din Mosta – al treilea dom din Europa ca marime nesustinut de coloane.  Urmatoarea oprire va fi in Rabat, la Catacombele St. Catald – datand din sec. IV, situate sub mica Biserica dedicata sfantului irlandez Catald – urmata de Mdina – vechea capitala a Maltei, “orasul tacut” cum mai este cunoscut.

In acest mic orasel cu strazi inguste, in totalitate pietonal, ne vom plimba pe langa bastioanele impozante de unde vom avea o vedere panoramica asupra intregii insule; aici s-a turnat mare parte din celebrul film “Contele de Monte Cristo” si tot aici se afla si principala catedrala a Maltei – Catedrala Sf. Pavel. Apoi ne vom opri pentru un foto stop spectaculos la Dingli Cliffs – cel mai inalt punct al insulei situat la o altitudine de doar 273 m.

Dupa-amiaza ne va gasi la bordul unei Croaziere in Marele Port & Portul Marsamxett – unul dintre cele mai spectaculoase porturi naturale din lume, un adevarat paradis pentru fotografi, o alta incursiune in istoria atat de bogata a acestei tari atat de mici, un loc atat de preferat de regizori. Cazare in St. Julian’s la hotel Be.Hotel 4* sau similar..

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

01 DECEMBRIE | GOZO

Mic dejun. Zi libera la dispozitie, sau optional excursie de 1 zi in Gozo. Dupa o traversare de aproximativ 20 minute cu ferry-ul, ajungem pe insula-sora a Maltei – Gozo. Un lucru care ne va atrage imediat atentia este ca, desi ambele insule au o istorie si dezvoltare similara, insula Gozo este cu siguranta mai verde si mai pitoreasca decat Malta.

Ne incepem aventura pe aceasta insula cu un stop la Pestera lui Calypso – se spune ca aceasta ar fi pestera legendara locuita de nimfa Calypso din Odiseea lui Homer acolo unde aceasta l-a tinut captiv pe Ulise timp de 7 ani. Urmatoarea oprire va fi in Vechea Citadela din Victoria, un oras fortificat construit pentru a apara asezarea de la baza, numita Rabat; dintre zidurile sale se inalta semeata Catedrala din Gozo iar de pe bastioanele sale putem admira in toata splendoarea ei aceasta mica insula.

Lasam in urma Citadela pentru a ne indrepta catre urmatoarea noastra oprire la Biserica Ta’Pinu sau, asa cum este ea cunoscuta, „biserica miracolelor” – o impozanta biserica construita in stil romanic, a carei origine ramane inca ascunsa in tainele timpului si pe care va invitam sa o descoperiti. Ultima oprire o vom face la Dwejra, mai bine cunoscuta drept „Marea Interioara”, un adevarat paradis pentru scuba-diving si unde, pana nu demult, trona celebra Fereastra Albastra. Retur pe insula Malta si cazare in St. Julian’s la hotel Be.Hotel 4* sau similar.

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

02 DECEMBRIE | GROTA ALBASTRA–MARSAXLOKK–TEMPLELE HAGAR QIM–PESTERA GHAR DALAM

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de 1 zi in sudul Maltei. Prima oprire o vom face la Grota Albastra – cea care este asemanata pe buna dreptate cu cea de la Capri; o scurta calatorie cu barcuta (contra-cost si daca vremea o va permite) va va da ocazia sa admirati flora subacvatica din aceste grote.

Vom continua apoi cu pitorescul satuc de pescari Marsaxlokk unde ne vom relaxa privind marea si admirand cunoscutele barcute malteze numite „luzzu” pictate in traditionalele culori rosu, albastru si galben. Dupa ce ne-am relaxat un pic, continuam cu o calatorie in timpurile stravechi vizitand Templele Megalitice Hagar Qim – un grup de temple care datorita starii lor de conservare foarte buna ne aduc o dovada a iscusintei si a abilitatilor artistice a stramosilor indepartati.

Ultima oprire a zilei va fi la Pestera Ghar Dalam – una dintre primele asezari a acestor insule, datand din 5000 i.Hr. Cazare in St. Julian’s la hotel Be.Hotel 4* sau similar.

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

03 DECEMBRIE | MALTA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi si vizite individuale. Transfer la aeroportul din Luqa pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1277 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 13.35 si aterizare in Frankfurt la ora 16.15. La ora 20.00 imbarcare pe zborul LH1422 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00.10 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

Hotelul dumneavoastra

Hotel Be.Hotel 4* 

Hotelul este localizat in centrul prestigioasei statiuni St. Julian’s, la o distanta cateva minute de mers pe jos de mica plaja. Situat in cadrul complexului turistic Baystreet, hotelul ofera o piscina panoramica mare, pe terasa sa de pe acoperis, de la etajul 7.

Amplasate in 2 aripi, camerele sunt dotate cu aer conditionat, TV HD interactiv si baie privata cu articole de toaleta gratuite si uscator de par. Camerele ofera acces gratuit la conexiunea WiFi. In cadrul complexului exista un numar foarte mare de magazine, un centru de divertisment pentru familii, o pista de bowling si o mare varietate de restaurante.

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti

Tariful include :

 • Zboruri Bucuresti => Malta => Bucuresti via Frankfurt, Compania Lufthansa
 • Cazare 4 nopti cu mic dejun in St. Julian’sla hotel Be.Hotel 4* sau similar
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocar local
 •   Tur de oras Valletta si cele Trei Orase cu autocar si ghid local
 •   Excursie de 1 zi Mosta, Mdina cu autocar si ghid local
 •   Croaziera in Grand Harbour
 • Insotitor de grup

Tariful nu include :

 • Taxele de aeroport & combustibil: aprox. 180 Euro/persoana(pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Excursiile optionale
 • Bacsis pentru soferi si ghizi locali

1 Decembrie Insula Malta Taramul Cavalerilor Ioaniti


Data de plecarePret/persoana/pachetRezerva
29.11.2018499 EuroRezerva