1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi Image
1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi Image1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi Image1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi Image1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi Image1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi Image
Tarif de la:99 LEIpachet/persoana
Perioada: 30.11.2018 - 02.12.2018
Tip de masa: Mic Dejun
Vizualizare preturi


1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

Programul excursiei:
30.11.2018 – Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:00. Plecare la ora 06:30 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Basarabovo-  Veliko Tarnovo . Dupa travesarea Dunarii pe Podul Prieteniei de la Giurgiu-Ruse ajungem la Mânăstirea Basarabovo, cu faimoasa biserică săpată în piatră, de care ne leagă o istorie fascinantă prin persoana Sfântului Dimitrie Basarabovo.

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

Plecam apoi spre Veliko Tarnovo, orasul Tarilor, aflat pe malul raului Yantra, care serpuieste lenes printre dealuri. Odata ajunsi in acest oras, ne va cuprinde sentimentul intoarcerii in timp, pasind pe stradutele inguste, privind casele suspendate pe stanci deasupra Canionului Yantra. Vom lua masa de pranz si vom vizita Cetatea Tsarevets, care in secolul al XII-lea, datorita grandorii sale, se compara cu Roma si Constantinopolul. Cetatea Tsarevets, cel mai important obiectiv turistic al zonei, se intinde pe trei coline: Tarevet, Trapezita si Sfeta Gora si este inconjurata de ziduri inalte de 12 metri si groase de pana la 3 metri. Este bine intretinuta, iar obiectivele principale au fost restaurate, pastrandu-se stilul original. Totul este un imens parc cu o mare incarcatura istorica.

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

Intrarea este 6 leva/pers. Timp liber pentru cumparaturi, seara plecam spre cazare in Arbanassi la Hotel Izvora. Satul Arbanassi situat in imediata proximitate a capitalei medievale Veliko Tarnovo a fost fondat la sfarsitul secolului XV de greci ortodocsi, alanezi si bulgari macedoneni, avand apogeul dezvoltarii sale in secolul XVII. Toate cladirile din Arbanassi cu peste 300 de ani de istorie sunt conservate in stilul authentic si se mandresc cu arhitectura unica si oranmentele din lemn si ipsos. Cele 5 biserici si 2 manastiri din Arbanassi vegheaza la pastrarea intacta a traditiilor stramosesti. Cina optionala la hotel.

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

1.12.2018 – Mic dejun. Deplasare cu autocarul si zi libera pentru explorarea orasului Veliko Tarnovo. Vizitam aici Monumentul Asanestilor, un monument reprezentativ al Veliko Tarnovo, un grup statuar care ii infatiseaza pe tarii Petru, Asan, Kaloian si Ioan Asan al II lea, in jurul unei sabii gigantice. Fratii Asan, care au fondat Al doilea Imperiu Bulgar, erau se pare de origine vlaha si se considerau conducatori ai bulgarilor si vlahilor. Ei au condus o rebeliune impotriva Imperiului Bizantin si au stabilit capitala noului stat la Veliko Tarnovo.

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

Coboram apoi pe malul Yantrei, spre centrul vechi al orasului sa vedem Str. Gurko, una dintre celebrele strazi incadrata de case vechi, cu o arhitectura deosebita, in stilul renasterii bulgare din sec. al XVIII lea, construite din piatra cu etajul iesit in afara, pline de flori. Vom opri la o taverna sau mehana bulgareasca (din turca meyhane = han) pt o bere excelenta Zagorka (din portofoliul Heineken actualmente) si o gustare. Seara Cina Festiva la Restaurantul Hotelului Izvora – 30 euro/persoana, optional.

2.12.2018 – Mic dejun. Ramanem in satul medieval Arbanassi, care are cea mai puternica amprenta medievala din intreaga Bulgarie. Vizitam stradutele intortocheate, Muzeul casei Konstantsaliev, o veche casa de boieri Bulgari, impunatoare, datand din sec. al XVIII lea, o expozitie impresionanta din care poti sa-ti faci o imagine despre viata, datinile si obiceiurile arbanasilor din sec. XIX.

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

Vizitam apoi Biserica Nasterii Domnului, cea mai veche, interesanta si mare din zona, care nu are absolut nici o turla, seamana mai degraba cu niste magazii, deoarece stapanirea otomana nu voia sa fie ridicate semete simboluri ale religiei bastinasilor.  Plecare ora 17 catre Bucuresti si sosire in jur de ora 22.00.

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

1 Decembrie Veliko Tarnovo Arbanassi

Tariful include :

-transport cu autocar clasificat international pe tot parcursul excursiei, cu plecare din Bucuresti
– 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 3* in Arbanassi
– ghid din partea agentiei pe toata perioada excursiei

Tariful nu include :

–  Asigurare medicala si storno optionala
–  Intrarile la objectivele turistice (6 leva Tsarevets, 6 leva Muzeul casei Konstantsaliev, 6 leva Biserica Nasterii Domnului Arbanassi). Tarifele sunt informative.
– Mesele de pranz si cinele neincluse in program

Pentru informatii si rezervari Pan European Tavel

Bulgaria Veliko Tarnovo Capila Tarilor


Date de plecarePret/persoana/pachetRezerva
30.11.201899 LEIRezerva