Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019 Image
Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019 ImageBoboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019 ImageBoboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019 ImageBoboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019 ImageBoboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019 Image
Tarif de la:449 €pachet/persoana
Perioada: 13.01.2018 - 20.01.2019
Tip circuit: Turistic
Numar de zile: 8
Tip de masa: Demipensiune
Vizualizare preturi


Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Program

Ziua 1. Bucureşti – Sharm el Sheikh – Taba Prezentare în Aeroportul Internaţional Otopeni pentru zborul spre Sharm el Sheikh. După aterizare îmbarcare în autocarul de transfer şi deplasare spre Taba pentru cazare. Cazare şi cină la hotel în Taba.

Ziua 2. Taba – Muntele Tabor – Cana Galileii – Nazareth Mic dejun. Ne îndreptăm spre punctul de frontiera cu Israel şi intrăm în Ţara Sfântă, prima noastră oprire fiind Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Mântuitorului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Continuăm cu oraşul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria şi aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de fraţii Moroşanu în 1977, apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire, în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înştiinţată de către Arhanghelul Gavriil ca Îl va naşte pe Iisus. Ne continuăm programul cu o vizită la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Cazare şi cină la hotel în zona Tiberias/ Nazareth.

Ziua 3. Ierusalim : Muntele Măslinilor – Muntele Sion După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezatorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul;

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborî cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. După aceea vom merge pe Muntele Sion, unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creştine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David.

Facem o vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăţi la Zidul Plângerii. După-amiaza vom merge în Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemiţa” sau “Apărătoarea Bethleemului”). Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua 4. Hozeva – Ierusalim , Via Dolorosa Mic dejun. Pornim către Hozeva, unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Iniţial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Vom pleca spre Ierusalim şi vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seară vizităm Biserica Aşezământului Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua 5. Bethleem – Valea Iordanului – Taba – Sf. Ecaterina

Mic dejun. Ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului lui Iisus; în apropiere este Mănăstirea Sf. Gherasim locul unde Maica Domnului a poposit în drumul spre EgiptNe luăm rămas bun de la Ţara Sfântă şi ne îndreptăm spre Egipt. Trecem frontiera prin punctul Taba şi ne continuăm traseul spre Mănăstirea Sf. Ecaterina.

Cazare şi cină la Sf. Ecaterina. Respirăm aerul răcoros al nopții și pornim aproape de miezul nopţii pe cărarea ce duce spre vârful Muntelui Sinai. Urcușul durează 2-3 ore, dar ne dozăm puterile cu popasuri scurte și atingem vârful chiar la timp pentru a vedea răsăritul de soare ce ne oferă un spectacol feeric, o proiecție cromatică a Peninsulei Sinai care-ți taie respirația. Aici a primit Moise Tablele Legii. Coborâm muntele anticipând cu emoție vizita la Mănăstirea Sf. Ecaterina. (Pentru acestă excursie vă sfătuim să vă echipați cu haine călduroase și încălțăminte confortabilă și rezistentă.

Ține cont ca aceasta excursie necesita o forma fizica buna, nefiind recomandat celor cu probleme medicale sau cardiacilor).

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Ziua 6. Sf. Ecaterina – Sharm el- Sheikh După micul dejun suntem nerăbdători să păşim în mănastirea Sf Ecaterina, unde se află Capela Rugul Aprins, considerat a fi punctul în care Moise văzuse manifestarea divinității descrisă în Biblie drept Rugul Aprins. La doar câțiva metri de Capelă dăinuie și astăzi planta ce era invăluită de foc atunci când a fost zărită de către Moise. Rugul, se pare, ar fi fost mutat la cererea Sfintei Împărătese Elena în anul 330, iar în locul lui a fost ridicată Capela. Te afli pe Pământ Sfânt, așa că, înainte de a intra, va trebui să lași încălțările în prag. Mănăstirea Sf. Ecaterina adăpostește o colecție impresionantă de obiecte de artă religioasă, celebrele manuscrise iluminate și icoane de o valoare neprețuită. Ne deplasăm către hotelul nostru din Sharm el- Sheikh.

Ziua 7. Sharm el Sheikh – „O mie şi una de nopţi” Mic dejun. Avem timp liber la dispoziție, pe care îl putem petrece după bunul plac. Seara participăm opțional la o seară cu tematică “O mie și una de nopți”.

După cum ne lasă să ghicim și tema acestei seri, spectacolul “O mie și una de nopți” de la Alf Leila wa Leila iți va stimula toate simțurile, readucând la viață opulența și grandoarea din palatele emirilor și șeicilor arabi de odinioară. Într-un decor ce-ți taie respirația, un castel cu arhitectură desprinsă direct din poveștile lui Aladin – pasaje de marmură, fântâni arteziene, domuri și turnuri ce amintesc de minarete – vei face o incursiune în legendele și tradițiile egiptenilor.

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Muzica aproape mistica a beduinilor, spectacolul de proiecții de lumini și sunet ce redau povestea grandorii faraonilor, dansul rotitor al dervișilor, încleștarea ritmată a dansatorilor cu bețe (tahtib), dansul grațios al cailor arabi și, desigur, senzualitatea desavârșită a dansatoarelor din buric acompaniază cina spectaculoasă de cinci stele. Te vei bucura de o seara cu totul specială, care se încheie la miezul nopții, când Seherezada te anunță că ar fi timpul să te retragi la hotel. Cazare şi cină la acelaşi hotel din Sharm el Sheikh.

Ziua 8. Sharm el Sheikh – Bucureşti Mic dejun. Ne îndreptăm către Aeroportul din Sharm el- Sheikh pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul către Bucureşti.

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019

Tariful include :

 • Transport avion Bucuresti – Sharm el Sheikh – Bucuresti,
 • Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel si Egipt
 • Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program
 • Viza de Egipt este gratuita si se obtine la sosirea in aeroportul din Sharm el Sheikh si este valabila doar pentu peninsula Sinai si Taba  si se obtine la sosirea in aeroport si este doar pentu peninsula Sinai si Taba
 • Însoţitor din partea agentiei (preot, absolvent teologie sau ghid) și ghid local vorbitor de limba română.

Tariful nu include :

 • Taxe de aeroport 195 euro/persoana
 • Taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se achită în Israel)
 • Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali aprox. 20 €/ persoana (se achita ghidului insotitor).
 • Excursiile optionale : Seara tematica „O mie si una de nopti”
 • Taxa de trecere a frontierei Eilat – Taba -35 Euro/pers. (se achită la înscriere);
 • Taxa de iesire din Egipt 10 Euro/pers. (se achita la inscriere);
 • Alte taxe şi cheltuieli personale;
 • Alte mese decat cele mentionate in program;
 • Bauturile la mese;
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno;
 • Alte obiective turistice decat cele mentionate

Informatii suplimentare la Pan European Travel .

Boboteaza Israel Sfanta Ecaterina Sinai Egipt 2019


Data de plecarePret/persoana/pachetRezerva
13.01.2019449 EuroRezerva