Circuit Cicladele la Superlativ avion Image
Circuit Cicladele la Superlativ avion ImageCircuit Cicladele la Superlativ avion ImageCircuit Cicladele la Superlativ avion ImageCircuit Cicladele la Superlativ avion ImageCircuit Cicladele la Superlativ avion Image
Tarif de la:810 €pachet/persoana
Perioada: 05.06.2018 - 11.09.2018
Tip circuit: Turistic
Numar de zile: 8
Tip de masa: Mic Dejun
Vizualizare preturi Rezerva acum


Circuit Cicladele la Superlativ avion

Program

 • Ziua 1. București – Santorini

Călătoria noastră începe in Aeroportul Henri Coanda. Dupa formalitatile vamale ne imbarcam si zburam catre aeroportul din Santorini.  Transfer la hotel. Cazare.

 • Ziua 2. Santorini – Ios  

         Dimineata dupa micul dejun avem transfer in port de unde ne vom imbarca pe feribotul care ne va purta catre Insula Ios. Daca vreuna dintre Ciclade ar putea fi descrisa drept insula a contrastelor, aceasta ar fi micuta Ios. Populatia stabile de aici, care Numara mai putin de 2.000 de locuitori, este depasita de multe ori in timpul verii de numarul mare de de vizitatori veniti aici. Capitala insulei Chora, este un oras tipic cicladic, caracterizat de casute albe, strazi inguste, pietruite si mori de vant.

Este localizat pe coasta de vest a insulei, la o distanta de 2 km de port si este construit ca un amfiteatru pe un deal. Din punct de vedere arhitectural dar si cultural, Chora are doua obiective importante, unul dintre ele fiind Catedrala Ios, o cladire in care predomina culoarea alba iar cupola este albastra. Cele doua sunt culorile traditionale ale insulei. Al doilea obiectiv, mult mai mic ca dimensiuni, este biserica Agia Ekaterini. Este complet alba, iar suprafetele drepte aproape ca lipsesc.

Aceasta a fost construita pe locul in care se afla un templu dedicat lui Apolo. Undeva intre cele doua se afla biserica Panagia Gremiotissa, cu hramul Adormirii Maicii Domnului si inchinata protectorului insulei. Aceasta se afla pe unul dintre dealurile orasului Chora. Este alba iar clopotnita este albastra. Are dimensiuni mici dar compenseaza prin turnul alb si inalt in care se afla clopotnita. Tot pe unul dintre dealurile orasului se gasesc si 12 mori de vant, nefunctionale dar care au inceput sa fie restaurate. Si aici, ca in multe locuri, in punctul cel mai inalt al orasului se odihnesc ruinele unei fortarete venetiene construite in 1400.

Se spune ca Ios este locul in care odihneste Homer. Unii spun ca mama lui Homer era din Ios si ca marele poet s-ar fi intors aici pentru a muri. Altii spun ca doar s-a intamplat ca el sa moara la bordul unei corabii, in timpul unei calatorii spre Atena. Mormantul lui se afla in Plakotos, un orasel din nordul deluros al insulei (a mai ramas doar piatra pe care se presupune ca a fost candva mormantul). Ne indreptam spre hotelul nostru pentru cazare.

Circuit Cicladele la Superlativ avion

 • Ziua 3. Experienta Ios

Dupa micul dejun avem timp liber la dispozitie pentru a descoperi farmecul local. Va recomandam sa mergeti la Mylopotos, una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula, dar si una dintre cele mai apreciate. Este prinsa intr-un minigolf marginit de dealuri. Se afla la doar trei kilometri de Chora si a fost distinsa de mai multe ori cu steagul albastru. Distractia este din plin pentru ca in apropiere de ea se afla numeroase terase si cluburi. In apele cristiline se poate inota sau practica diferite sporturi nautice.

Cazare la acelasi hotel.

 • Ziua 4. Ios – Mykonos

Dimineata , dupa servirea micului dejun ne indreptam spre portul pentru a ne imbarca pe feribotul catre insula Mykonos, un mic paradis unde pare că Saint-Tropez s-a întâlnit cu Ibiza. „Insula Vânturilor” este un loc idilic, unde străinii hedoniști petrec alături de fashioniste, oameni de afaceri, dar și tineri veniți pentru distracție. Insula ni se înfățișează luminoasă, cu stilul arhitectonic cubist, cu terasele sale chic și cu marea care se vede din aproape orice loc. Avem transfer la hotel pentru cazare. Program liber la dispozitie.

Circuit Cicladele la Superlativ avion

 • Ziua 5.  Mykonos – turul insulei

Program liber sau excursie optionala in care vom descoperi frumusetea insulei Mykonos.

Ne oprim în cel mai mare oraș al insulei, numit Chora, unde vizităm Muzeul Maritim, Muzeul de Arheologie, cea mai cunoscută biserică de aici, Panagia Paraportiani, și admirăm casele albe cu scări paralele și uși multicolore, dar și morile de vânt care „păzesc„ de la înălțime portul. Morile din Mykonos au forma cilindrica si sunt vopsite in alb, avand acoperis de lemn. In trecut acestea erau utilizate in agricultura, insa, in prezent ele nu mai sunt operationale, iar o parte din ele au fost renovate si transformate in muzee.

Pe stradutele intortocheate ale orasului nu este exclus sa ne intalnim cu Petros Pelicanul… mascota insulei. Este de menționat că, deși Mykonos și-a câștigat în ultimii ani renumele de capitală a distracției, zona este cunoscută și pentru cele nu mai puțin de 400 de biserici ridicate aici.

Ne continuam calatoria noastra si ne oprim in Ano Mera,  cel mai populat sat al insulei. Aici  se găseşte una dintre cele mai impresionante manăstiri din Ciclade – Panagia Tourliani, ridicata in secolul al XVI-lea de catre doi calugari. Se spune că iconostasul, amvonul şi icoanele au fost pictate în Florența.

Circuit Cicladele la Superlativ avion

 • Ziua 6. Mykonos – Santorini  

Mic dejun. Transfer in port pentru imbarcarea pe feribotul spre Santorini cu stâncile sale multicolore care par suspendate deasupra mării. Insula vulcanică ascunde în peșterile sale locuințe, iar plajele sale sunt spectaculoase, de culoare neagră. Ca o ninsoare blândă, casele tipice albe brăzdează coasta, iar razele soarelui dau o strălucire paradisiacă întregului peisaj. Clădirile de pe inslulă sunt clădite pe rocă vulcanică poroasă, aceasta constituind un avantaj pentru izolarea termică a locuințelor, dar mai ales pentru pivnițele vinăriilor locale.

Mergem la hotel, nerăbdători să descoperim câteva dintre cele mai frumoase locuri ale insulei preferate de miile de turiști care poposesc anual aici.

 • Ziua 7.  Santorini

Mic dejun.  Program liber  sau  excursie optionala – Turul Insulei Santorini.

Calatoria noastra incepe cu vizita la Manastirea Profetului Ilie , construita în cel mai înalt punct al muntelui cu același nume la o altitudine de 565 m fata de nivelul marii. Constructia ei a fost finalizata in anul 1712 si este una dintre cele mai vechi constructii monahale de pe insula. In primele 2 secole de la fondarea sa, manastirea a jucat un rol important in viata economica si culturala a insulei. Ridicata in stilul unei fortarete, manastirea a detinut in secolul al XVIII-lea un vas comercial care avea relatii de afaceri profitabile cu localitati din Marea Mediterana si Egee, aducand prosperitate comunitatii. In prima jumatate a secolului XIX, aici a functionat o scoala de limba si literatura greaca.

Manastirea a inceput sa decada dupa anul 1860 si a suferit distrugeri majore in urma cutremurului care a zguduit insula Santorini in anul 1956. Astazi, manastirea găzduiește o mică colecție de materiale etnografice și icoane vechi. Din curtea manastirii privelistea asupra marii te lasa fara rasuflare… lasa la indemana aparatul foto… nu  vrei sa ratezi asemenea peisaj.

Circuit Cicladele la Superlativ avion

Și tot în Fira există un Muzeul al Arheologiei ce conține artefacte mai recente din perioadele Romană și Clasică, obiecte de uz curent sau diverse alte elemente recuperate din vechiul oraș Thera.

Ultima vizita dar si cea mai asteptata o vom face in Oia, unde avem timp liber pentru a ne plimba pe stradutele intortocheate dar si pentru a surprinde cel mai frumos apus de soare din Marea Mediterana, o experienta pe care nu trebuie sa o ratati! Asa ca pregatiti aparatele foto si bucurati-va de panorama specataculoasa oferita de natura.

In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru cu amintiri frumoase din excursie.

 • Ziua 8. Santorini – Bucuresti  

Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!…! (La revedere, ne revedem curând…!). Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre aeroportul din Santorini pentru zborul spre casa.

Circuit Cicladele la Superlativ avion

Circuit Cicladele la Superlativ avion

Tariful include :

 • bilet de avion Bucuresti – Santorini si  retur;
 • 7 nopți de cazare la hotel de 3*
 • 7 mic dejun;
 • transfer aeroport -hotel – aeroport;
 • transferuri hotel – port –hotel;
 • vizita Chora –insula Ios  ;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Tariful nu include :

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Traversarile cu feribotulSantorini – Ios; Ios –Mykonos, Mykonos – Santorini, pret pentru bilete circa 195 €/pers (se achita din agentie);
 • Excursiileopționale, pentru minim 25 de persoane.

BONUSURI

 • NOU!Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD
 • Reducere 10% la achitarea din tara a  excursiilor  opționale, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.

Informatii suplimentare la Pan European Travel .

Circuit Cicladele la Superlativ avion


Date de plecarePret/persoana/pachetRezerva
05.06; 11.09.2018810 EuroRezerva
A B C D
PELLERIN   PLUS BEST DEAL

Reducere 100 €

PROMO

Reducere 80 €

STANDARD +

Reducere  50 €

695

+ 215 €

(bilet avion si  transferuri)

595

+ 215 €

(bilet avion si  transferuri)

615

+ 215 €

(bilet avion si  transferuri)

645

+ 215 €

(bilet avion si  transferuri)

pret de persoana in camera dubla
 

Avans  25% la inscriere;

Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

 GRATUIT  – PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

 GRATUIT – tur insula Santorini

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

Plata integrala la inscriere;

Nu se accepta modificari sau anulari.

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

Avans  30% la inscriere;

Diferenta de plata pana la  31.01.2018;

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

Oferta este valabila pana la  31.01.2018.

 

 

Avans  30% la inscriere;

Diferenta de plata pana la  31.03.2018;

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

Oferta este valabila pana la  31.03.2018.

 

suplimente:

· Supliment de single 335 €