Circuit Croatia Perlele Adriaticii Image
Circuit Croatia Perlele Adriaticii ImageCircuit Croatia Perlele Adriaticii ImageCircuit Croatia Perlele Adriaticii ImageCircuit Croatia Perlele Adriaticii ImageCircuit Croatia Perlele Adriaticii Image
Tarif de la:324 €pachet/persoana
Perioada: 26.04.2019 - 06.11.2019
Tip circuit: Turistic
Numar de zile: 8
Tip de masa: Mic Dejun
Vizualizare preturi Rezerva acum


Circuit Croatia Perlele Adriaticii

Program

Ziua 1. București – Belgrad

Ne îmbarcăm în autocar la ora 6.30 dimineaţa din Autogara Centrală – București și plecăm pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sârbului,    delectându-ne încă de pe teritoriul românesc cu primele savori sârbești. Trecem Dunărea la Porțile de Fier și continuăm drumul pe malul sârbesc al Dunării, până la Cetatea Golubăț.

Aflată la 4 km de localitatea omonimă, cetatea se înalță spectaculos pe stâncile înalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se în apele line ale Dunării. În timpul vizitei, aflăm despre istoria tumultoasă a cetății și surprindem prin obiectivul aparatului foto panorama amețitoare de pe zidurile înalte. Ajungem seara în Belgrad, și ne rămâne timp să facem un scurt tur panoramic.

La început, ne încearcă un puternic sentiment de   déjà vu: aceleași clădiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate în stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimbă și putem să admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Printesei Ljubice, artera pietonala Kneaz Mihaljov. Ne îndreptăm spre hotel pentru cazare.

Ziua 2. Canionul Tara – Podgorica – Cetinje

Itinerariul nostru continuă cu vizita Parcului Durmitor și a Canionului de pe râul Tara. Parcul Naţional Durmitor se află la 2.522 m, astfel încât, e bine să vă pregătiţi aparatele de fotografiat pentru cât mai multe cadre spectaculoase. Durmitor, se află pe lista Patrimoniului UNESCO din 1980, împreună cu râurile Tara, Draga și Susica, ale căror canioane brăzdează Rezervația. Canionul Râului Tara este considerat un monument al naturii, cu a sa adâncime de peste 1300 m fiind al doilea ca mărime după Marele Canion din Statele Unite! Pornim acum motorele către Podgorica unde se face un scurt tur panoramic şi avem ocazia sa mai aflăm despre istoria locurilor. Obișnuiți deja cu peisajele montane spectaculoase, continuăm călătoria spre Cetinje – capitala istorică a Muntenegrului. Cazare la hotel in Cetinje.

Ziua 3. Cetinje – Fiordul Kotor – Dubrovnik – Split

Ne începem programul cu o scurtă vizită în Cetinje, care prin arhitectura sa urbană este o reflexie și totodată subiect de reflecție a istoriei tumultoase a acestui stat  ex-yugoslav. Ne oprim la mănăstirea construită în 1484 şi la Palatul Regelui Nicolae.

Apoi ne continuăm plimbarea pe korzo, promenada orașului, o zonă pietonală animată de artiști de stradă, terase cochete, cafenele moderne, aflate în preajma Academiei de Arte. Admirăm reşedinţa prezidenţială, apoi ne îndreptăm spre Biserica Ćipur ridicată  pe fundaţia vechii mănăstirii Crnojević din secolul al XV-lea. Noua mănăstire, ridicată în 1701 păstrează moaștele Sf. Ioan Botezatorul şi o bucată din Crucea Sfantă. Cetinje ne surprinde plăcut, fiind un oraș cu o moștenire culturală unică, cu oameni care par să prețuiască viața așa cum o făceam și noi nu demult, în tihnă.

Plecăm din Dubrovnik cu un album impesionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememoram în camera hotelului din zona Split .

Ziua 4. Split – Trogir – Zadar

Ne trezim voioşi pentru a începe ziua cu o incursiune în Split, cel de-al doilea oraş al Croaţiei – o adevărată nestemată la malul mării, un amestec spectaculos de vechi și nou,  de clădiri istorice unice, cu plaje cosmopolite și o peninsulă împădurită numită “Marjan”. Vizităm, Catedrala cu faimosul turn cu clopot, Templul lui Jupiter, iar lângă, avem ocazia să contemplăm ruinele romane şi câteva clădiri medievale. Ne indreptăm paşii către inima orașului vechi unde se află cetatea antică cu fortificațiile vechiului palat roman Palatul Diocleţian, construit la comanda împăratului. Rătăcim pe aleile medievale pline de viață unde avem de ales între magazine cochete, restaurante apetisante și galerii de artă.

Plecam din Trogir cu o impresie placuta despre frumosul oras venetian si ne indreptam spre Zadar , un oraș istoric pitoresc, pentru un tur pietonal în centrul istoric. Orasul se remarcă prin numeroasele biserici care au supravietuit raidurilor aeriene in timpul celui de-al doilea război mondial. Catedrala Sf. Anastasia din secolul al XIII-lea, este cea mai mare și mai frumoasă biserică romană din Dalmația. Ne continuam drumul spre hotel unde ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in zona Plitvice.

Ziua 5.  Parcul Național Plitvice – Rijeka – Pola

După micul dejun pornim din nou în căutarea altor tărâmuri de basm. Și ca să nu crezi că e o figură de stil, îți dezvăluim destinația: Parcul National Plitvice. Înscrisă pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervația atrage peste un milion de vizitatori, fiind și cea mai veche rezervaţie naturală din sud-estul Europei. Ne aflăm în unul dintre cele mai spectaculoase şi mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsă în cascade produc curcubee spectaculoase, vegetația de un verde intens este îmbăiată în vapori de apă cristalină și pe alocuri zărim celebrele peșteri carstice. Este pur și simplu o minune a naturii, înconjurată de munţi si păduri dese, neatinse de civilizație.tea primului împărat al Romei. Ne indreptam spre hotelul nostru pentru odihna binemeritata. Cazare in zona Pola.

Ziua 6.  Pola – Portoroz – Postojna – Ljublijana

Urcăm în autocar și ne pregătim pentru  o noua aventura in Istria. Primul popas îl facem în Porec, unde vizitam bazilica care datează din secolul V și care își păstrează intact farmecul mozaicului auriu. Ne oprim apoi in orășelul Groznjan, un loc pitoresc cu o istorie interesantă. Pe măsură ce pășești pe străduțele pline cu artiști, artizani și cafenele, nu ai crede că, acum cîțiva ani, Groznjan a fost cât pe ce să ajungă un oraș abandonat. Dacă nu credeai în a doua șansă, vei vedea cu ochii tăi că se poate! Un oraș medieval a cărui frumusețe originală a fost păstrată până astăzi, prin conservarea zidurilor vechi, forturi, biserici și monumente.

Ziua 7.   Ljublijana – Zagreb – Belgrad

Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria    într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!

Ziua 8.   Belgrad – București

După micul dejun, lasăm apoi în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Parcurgem drumul cu amintiri de neprețuit în minte și gata pentru a gusta din istoria altui tărâm misterios și captivant.

Tariful include :

  • transport cu autocar climatizat;
  • 7 nopți de cazare la hotel 2- 3*
  • 7 mic dejun;
  • Vizita Belgrad; Vizita Dubrovnik; Vizita Split; Vizita Trogir; Vizita Zadar;
  • Vizita Rijeka; Vizita Pola; Vizita Portoroz; Vizita Ljubljana; Vizita Zagreb;
  • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Tariful nu include :

  • Intrările la obiectivele turistice;
  •  serviciile de ghizi locali,
  • alte taxe şi cheltuieli personale.

Bonusuri

  • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

Circuit Croatia Perlele Adriaticii


Date de plecarePret/persoana/pachetRezerva
26.04; 08.05; 17.05; 09.06; 23.06; 04.07; 14.07; 24.07; 05.08; 15.08; 01.09; 11.09; 25.09; 09.10; 24.10; 06.11de la 324 EuroRezerva
A B C D
PELLERIN   PLUS BEST DEAL

Reducere90 €

PROMO

Reducere 60 €

STANDARD +

Reducere  30 €

289

+ 125 € (transport autocar)

199

+ 125 € ( transport  autocar)

229

+ 125 € (transport autocar)

259

+ 125 € (transport autocar)

 

pret de persoana in camera dubla
 

Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii;

GRATUITPELLERIN CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

Plata integrala la inscriere;

Nu se accepta modificari sau anulari.

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

Avans 50% la inscriere;

Diferenta de plata cu 60 de zile inainte de data plecarii;

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

Oferta este valabila pana la  28.02.2019.

 

 

Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 de zile inainte de data plecarii;

Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

Oferta este valabila pana la 30.04.2019.

 

 

suplimente &reduceri

·   Supliment de single 115 €

·   Reducere a 3-a persoana in camera  10 €.

·   Reducere copil  6-12 ani  – 15 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti