Craciun Atena Povestea Bucuriei

Craciun Atena Povestea Bucuriei

Program

Ziua 1. București – Salonic Craciun Atena Povestea Bucuriei

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.00 dimineața. Tranzitam Bulgaria urmand traseul Ruse – Plevna – Sofia – Blagoevgrad – Kulata. Ne continuăm drumul spre Grecia cu oprire si cazare hotel 3* in capitala Macedoniei  – Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata situata pe malul Marii Egee.

Ziua 2. Salonic – Atena

Kalimera! (Bună dimineața!). Dupa micul dejun facem un scurt tur al orasului Salonic cu oprire la Biserica Sf. Dumitrucea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului. Cladirea a fost reconstruita in 1917, in urma unui incendiu care a devastat orasul, fiind ridicata pe locul in care romanii l-au ucis pe Sfantul Dimitrios in anul  305, pentru refuzul de a renunta la credinta lui. Mergem apoi la Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic.

Pe vremuri era denumit Turnul Insingerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic.

Lasam in urma frumosul oras de la Marea Egee si ne indreptam spre Atena unde ajungem in cursul serii – leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena.

Ziua 3. Atena Craciun Atena Povestea Bucuriei

Atena în Ajun de Crăciun este poate mai puțin încărcată de istorie, mai mult focusată pe bucuriile pe care le anticipează localnicii și vizitatorii odată cu apropierea Sărbătorilor. Locurile altădată încărcate de mitologie, de  umbra Titanilor și prezența zeilor din Olimp, este acum acoperit de semnele care prevestesc Crăciunul. Ajungem totuși la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena.

Insotiți de ghidul local vizităm situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor, totodată bucurându-ne de semnele mărunte care prevestesc Crăciunul, poate chiar în acordurile unor colinde rătăcite pe străduțele din împrejurimi.

Ziua 4. Atena – Cap Sounion Craciun Atena Povestea Bucuriei

Mic dejun. A doua zi ne rezervă și mai mult timp pentru a explora Capitala, în caz că vrem să căutăm suveniruri, cadouri pentru cei de acasă, dar și pentru noi, sau să vizităm complexul muzeal Benaki, cu o colecție impresionantă de obiecte și artefacte din perioada creștin-bizantină, islamică, dar și porțelan sau jucării antice provenind din China antică.

Avem program liber in  Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere și alte locurile pitorești sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat  în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon.

Vei simți bucuria acestei zile, o zi de Crăciun cum altundeva nici nu poate exista, prin fiecare detaliu, prin tot ce poate fi diferit față de peisajele înzăpezite de la noi de acasă. Însă ceea ce sigur te va unge pe suflet va fi vizita la Târgul de Crăciun din Atena. Inima orașului va fi Syntagma Square, unde va fi amplasat pomul de Crăciun, împodobit cu luminițe albe și albastre și decorațiuni numite Karavakia, ce constau în vase cu pânze, construite din instalații cu leduri.

Ziua 5. Atena – Delphi – Kalambaka Craciun Atena Povestea Bucuriei

Mic dejun. Parasim cu regret capitala Greciei si ne indreptam spre situl de la  Delphi, considerat de catre grecii anitici centrul lumii. Aflat pe versantul sudic al Muntelui Parnas, cu deschidere asupra unei vai largi, plina de maslini, care se revarsa catre coasta, locul acesta este pe bune dreptate de neuitat.

Cand vizitezi Delfi, iei parte la o traditie care dureaza de peste  3.000 de ani. In secolul al XII-lea ȋ.e.n, aici au inceput sa vina primii pelerini să afle răspunsurile Pythiei, cea mai faimoasă preoteasă a oracolului. Momentul obisnuit pentru vizitarea oracolului era cea de-a saptea zi din luni, cand oricine putea pune intrebati oracolului si putea cere indrumare in orice privinta fie ca era vorba despre lucruri importante sau nu. Preoteasa  era o femeie, cu vârsta de peste  50 de ani, cu reputaţie ireproşsabilă, despre care se credea că primise darul profeției de la zeul Apollo.

Drumul continuă spre Kalambaka – Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Cazare in Kalambaka la hotel 3*.

Ziua 6. Kalambaka – București Craciun Atena Povestea Bucuriei

Mic dejun.  Antio, ta leme sindoma!…! (La revedere, ne revedem curând…!)

Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Ajungem in Bucuresti in cursul noptii , in functie de traffic si formalitatile vamale.

Tariful include :

 • transport autocar clasificat 2-4*;
 • 5 cazări la hoteluri de 3*;
 • Cazare Atena : Hotel Fenix 3*/ similar ;
 • 5 mic dejun ;
 • Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu ;
 • Tur de oras : Salonic , Atena
 • Vizita Complexul Monahal Meteora

Tariful nu include :

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile opționale;

Bonusuri

 • transferuri din țară conform programului;
 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD

Informatii suplimentare la Pan European Travel .

Craciun Atena Povestea Bucuriei

S-ar putea sa iti placa...