Excursie Plevna si Lovech Image
Tarif de la:99 LEIpachet/persoana
Perioada: 23.06.2019 - 17.11.2019
Tip de masa: Fara Masa
Vizualizare preturi


Excursie Plevna si Lovech

DESCOPERA PLEVNA SI LOVECH!

Relaxeaza-te in Kaylaka, unul dintre cele mai mari si impresionante parcuri, traieste experiente istorice unice aduse la viata in Muzeul “Panorama” din Plevna , dar si in Lovech, unul dintre cele mai vechi orase din Bulgaria. Toate acestea intr-o singura zi. O zi cat o vacanta!

Descrierea programului:

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 la Gara de Nord. Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti – Turnu Magurele (traversare cu ferry-boat-ul) – Nikopole – Plevna – Lovech – Ruse – Giurgiu – Bucuresti. In aproximativ 2 ore ajungem la portul din Turnu Magurele unde vom face traversarea cu ferry-boat-ul peste Dunare la Nikopole. Odata ajunsi in Nikopole vom continua drumul nostru spre Plevna (aprox 50 km) – al 3-lea oras ca marime din Bulgaria de nord dupa Varna si Ruse.

La Plevna a avut loc cea mai importanta batalie din cadrul Razboiului ruso-turc din 1877-1878, pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul turcesc si pentru independenta de stat a Romaniei. Asediul Plevnei, de catre armatele rusesti si romane, a durat cinci luni, iar capitularea cetatii, sub sabia colonelului Mihail Cerchez, in data de 28 noiembrie 1877, este asociata cu victoria si castigarea independentei de stat a Romaniei. Aici vom face o oprire pentru vizitarea Muzeului “Panorama” ce s-a construit in anul 1977 – cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la eliberarea Plevnei.

Excursie Plevna si Lovech

Ne deplasam in continuare catre frumosul parc Kaylaka unde vom avea timp liber pentru masa de pranz si vizita la Muzeul vinului – singurul muzeu de acest tip din Bulgaria, la 5 km de centrul oraşului Plevna, în mijlocul Parcului Natural Kaylaka. Muzeul se află într-o formaţiune tip peşteră, alcătuită din cinci galerii. Dispune de 2 săli pentru degustări de vinuri, secţia de istorie şi o sală de exponate de vinuri din întreaga Bulgarie. Vizitarea muzeului este însoţită de o prezentare despre istoria vinului, tehnologia de producţie, cat si degustari de vinuri. Muzeul este, în acelaşi timp, locul de unde se pot achiziţiona vinuri din cele peste 6000 de tipuri de vinuri din toate regiunile Bulgariei.

Ne continuam traseul spre oraselul Lovech – situat la 35 km de Plevna si 200 m deasupra nivelului marii , unul dintre cele mai vechi orase ale Bulgariei .Vizitam emblema orasului Lovech – Podul Acoperit – lung de 106 m ce face legatura cu partea veche a orasului peste raul Osam, plin de magazine de suveniruri si cafenele. Odata ajunsi in partea veche a orasului , ne indreptam catre Fortareata din Lovech situata in varful dealului Hisarya de unde vom avea parte de o priveliste minunata asupra intregului oras.
In cursul serii ne vom deplasa spre Romania urmand traseul Ruse – Giurgiu – Bucuresti.
Sosire  in  Bucuresti  in  functie  de  trafic  si  formalitatile vamale.

Tariful include :

-transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;

-vizita Muzeului Panorama – Plevna;

-vizita Muzeului Vinului – parcul Kaylaka;

-vizita Podului Acoperit – Lovech;

-vizita Fortareata Hisarya – Lovech;

-insotitor de grup din partea agentiei.

Tariful nu include  :

-Intrarile la obiectivele turistice : Muzeul Panorama 5 leva/pers; Muzeul Vinului 12 leva/pers (copil 0-6.99 ani gratuit) – inscrierile se fac din tara iar plata in autocar;

-alte cheltuieli personale;

-asigurarea medicala;

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers;

Pentru informatii si rezervari Pan European Tavel

Excursie Plevna si Lovech


Date de plecarePret/persoana/pachetRezerva
23.06, 13.07, 25.08, 22.09, 27.10, 17.11.201999 LEIRezerva