Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia Image
Tarif de la:la alegereexcursie/persoana
Perioada: 20.04.2016 - 31.10.2018
Tip de masa: Fara Masa
Vizualizare preturi


Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia

1. Turul Insulei – croaziera de o zi cu vapor de pirati
Vaporul pleaca dimineata din portul Orasului Zakynthos si incepe croaziera de-a lungul statiunilor Kryoneri, Tsilivi, Alykanas, Alykes si portul Sf. Nicolae. Prima oprire este la faimoasele  „Pesteri Albastre”  pentru a fotografia minunile naturii si pentru a inota in apele limpezi de culoarea smaraldului.  Apoi vaporasul continua de-a lungul coastei, ajungand in renumitul „golf al contrabandistilor” in care se afla Epava – emblema insulei, unde se va opri pentru aproximativ o ora, timp in care puteti inota in apa cristalina si limpede a Marii Ionice, sau puteti face fotografii. Calatoria continua de-a lungul coastei insulei, iar ghidul de la bord va va oferi informatii despre broastele testoase Carreta- Carreta, specie protejata. O alta oprire va fi la Pestera Keri pentru inot si in cele din urma la plaja Mavratzi,  unde isi depun ouale testoasele.

2.  Turul Insulei cu autocarul
Plecarea de la  hotel se face in jurul orei 08:30. Autocarul va merge la Katastari unde va fi si prima oprire pentru a fotografia minunata panorama a minelor de sare Alykes. Continuam spre Volimes pentru a vizita Parcul de Piatra Askos si a vedea o varietate de animale si plante care traiesc liber in habitatele lor naturale, apoi mergem in portul Sf. Nicolae unde va asteapta barcutele, sa va duca la faimoasele Pesteri Albastre. Intorcandu-ne la autocar, calatoria continua pentru a vedea de sus faimoasa plaja Navagio – emblema insulei, dupa care urmatoarea oprire va fi la Anafonitria, unde puteti gasi produse traditionale din Zakynthos. Vizitam Manastirea Sf. Dennis, apoi servim masa de pranz intr-o taverna traditionala greceasca. Dupa odihna incepe drumul de intoarcere, in care vom vizita Muzeul de Istorie Naturala din Agia Marina si, nu in cele din urma, o oprire la o fabrica de vinuri pentru a degusta vinurile Zakynthiene.

Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia

Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia

3. Chipul lui Poseidon – cu vaporas cu fundul de sticla
Plecare de la hotel dimineta cu autocarul si ne indreptam spre partea de nord a insulei trecand prin Muntele Vrachionas pana in portul Vromi, unde ne vom imbarca pe un vapor pentru a incepe o croaziera de circa 3 ore. Veti avea posibilitatea de a explora pesteri uimitoare si de  a inota in apele turcoaz, incredibile. Prima oprire va fi la minunata plaja cu nisip alb, Paradise Beach, unde veti avea timp liber aproximativ o ora pentru inot. Continuam spre Plaja Fosilelor si Complexul de pesteri, incepand cu Pestera Divarota unde vaporasul opreste in interior si va puteti bucura de apa de culoare albastru deschis. A doua este Pestera Plakoudi in care traiesc o multime de pasari de culoare albastru deschis. A treia este Pestera Prefoundo unde apa de un albastru deschis se reflecta uimitor in stanca. Urmatoarea oprire va fi in golful stancos natural, Porto Steniti, pentru inot.  La intoarcere vom putea forografia chipul zeului marilor, Poseidon, care a fost sculptat de catre natura intr-o pestera. Dupa aceea continuam la o taverna traditionala greceasca pentru a servi pranzul, apoi vom merge la o fabrica de ulei unde vom avea ocazia sa vedem cum se fabrica uleiul si, nu in cele din urma, sa degustam uleiul extra-virgin, pe paine proaspata, locala.

4. Croaziera cu vaporas cu fundul de sticla: testoasele Caretta-Caretta, Marathonisi, Pestera Keri
Autocarul va preia de la hotel si va duce in Golful Laganas, unde va veti imbarca pentru o minunata croaziera spre Pesterile Albastre din Keri, insula Marathonisi si zona in care se afla testoasele Caretta-Caretta. In aceasta mini-croaziera veti face opriri pentru inot in apele turcoaz si pentru a fotografia toate locurile minunate pe care le veti vedea. Cu putin noroc, veti vedea testoase inotand in apele marii.

Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia

5. Kefalonia
Plecarea de la hotel in jurul orei 7:30 pentru a merge in port unde ne vom imbarca pe feribotul care duce in Portul Pessada. Odata ajunsi, autocarul ne duce la manastirea Sf. Gherasimos, patronul spiritual al Insulei. Acolo vom vizita pestera unde Sfantul a stat timp de 6 ani rugandu-se si meditand. Continuam spre Pestera Drogarati, unde vom intalni cele mai impresionante stalactite si stalagmite. Pestera este destul de mare pentru a adaposti 500 de persoane. Aici au loc concerte in timpul verii. (Maria Kallas si Pavarotti au concertat aici). Urmeaza vizitarea unor alte pesteri de mare importanta si frumusete naturala, apoi mergem sa luam pranzul, dar nu inainte de a ne opri la magazinele cu suveniruri din zona. Dupa masa de pranz, continuam spre Golful Myrtos, unde ne vom opri sa facem fotografii, apoi continuam calatoria de-a lungul coastei spre capitala insulei, Argostoli. La sosire in capitala, autocarul se va opri in piata principala a orasului unde puteti savura cea mai buna inghetata din Kefalonia plimbandu-va  pe stradute pana la plecarea din portul Pessada, pentru a va intoarce la hotel.

6. Croaziera spre renumita zona cu broaste testoase Caretta-Caretta
Croaziera incepe din Portul Zakynthos sau de la cea mai propiata plaja de hotelul dumneavoastra, la cerere, navigand de-a lungul minunatei zone plina de verdeata Vassilikos, indreptandu-se spre Capul Gerakas spre Keri (o zona dintre cele mai frumoase din Zakynthos) unde vom vizita Pesterile Albastre. Bucurati-va de inot sau explorati stancile din zona. Apoi ne indreptam spre portul din Keri unde vom servi masa de pranz la o taverna traditionala greceasca. Dupa pranz, cu speranta ca vanturile vor fi in favoarea noastra, vom traversa Golful Laganas si ne vom opri la una din cele doua insule nelocuite Marathonissi si Pelouzo pentru o baie inainte de a ne intoarce in portul din Zakynthos.

Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia

6. Tur de o zi in Olympia
Plecare de dimineata cu feribotul spre portul Killini, aflat pe continent, unde ne va astepta un autocar cu ghidul local si vom merge la cel mai important sit arheologic din Peloponez, Olympia. Tot aici avem ocazia de a vedea una dintre cele sapte minuni ale lumii, Templul lui Zeus, aproape la fel de mare ca si Parthenonul, unde a fost gazduita statuia de aur a lui Zeus, dar si Templul Herei, unde se aprinde flacara olimpica, cea mai bine pastrata constructie din sit. Prin coridorul arcuit ajungeti in stadionul unde s-au tinut primele Jocuri Olimpice, o pista de 200 m unde sedeau 20.000 de spectatori. Liniile de start si de finis, dar si scaunele arbitrilor sunt inca acolo.
Dupa explicatiile primite de la ghid, vom avea timp liber pentru fotografii si explorarea sitului pe cont propriu. Ghidul ne asteapta apoi la Muzeul Arheologic, ascuns printre copaci si adapostind minunile descoperite in perimetrul sitului. Cele mai renumite exponate sunt capul Herei si statuia in marime naturala a lui Hermes din Praxiteles. Veti vedea si o sculptura reprezentandu-l pe Zeus prezidand o cursa de care, dar si batalia dintre Lapithis si Centauri, o minunata friza a celor 12 munci ale lui Hercule. Masa de pranz va fi servita in satul olimpic din Olympia si vom avea si timp liber pentru cumparaturi. Dupa-amiaza ne intoarcem la Killini pentru a lua feribotul inapoi spre Zakynthos.

Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia

7. Excursie de doua zile in Atena
Plecarea de dimineata din portul din Zakynthos cu feribotul spre portul Killini. La sosire in port ne urcam in autocar care se va indrepta pe coasta Peloponeza prin Patras si prima oprire va fi la Egeo. Continuand pe coasta trecem prin Canalul Corint, unde ne vom opri pentru fotografii. Analul este o uimitoare constructie inginereasca, gandita initial de Regele Corintului si Alexandru cel Mare, insa cel care a initiat lucrarile a fost Nero. Lucrarile au fost abandonate de Nero din cauza revoltelor din Roma si au fost finalizate abia in sec. 18, de catre o companie de constructii franceza.
Odata ajunsi in Atena ne cazam la hotel, si avem timp liber pentru a lenevi la piscina hotelului sau putem opta pentru o plimbare in Plaka. Seara ghidul va organiza o cina (optional) traditionala greceasca, cu delicioase aperitive si mancare greceasca traditionala. A doua zi, dimineata devreme, vom pleca intr-un tur al orasului, insotiti de un ghid profesionist. Incepand din centrul Atenei unde vom putea vedea Universitatea, Biblioteca si Academia – minunate cladiri in stil neo-clasic, continuam spre Parthenon (Acropole) veti petrece o ora si jumatate impreuna cu ghidul, descoperind minunile Greciei antice. Timp pentru fotografii si explorarea pe cont propriu. Continuam spre Stadionul Olimpic, re-construit pentru revitalizarea  Jocurilor Olimpice din 1896, apoi spre Palatul Regal pentru a vedea schimbarea garzii. Aici veti vedea Garda Regala in costumul traditional! Timp liber pentru a explora zonele Plaka si Monastiraki, pentru cumparaturi si masa de pranz. Dupa pranz, plecare spre portul Killini, din nou trecand prin Patras, pentru a lua feribotul spre Zakynthos.

Excursii optionale Insula Zakynthos Grecia