Arges Istorie si Legenda

lake-4405494_1280

Arges Istorie si Legenda

Date de plecare:09.08,27.09.2020

Pret/persoana/pachet : 129 Lei.

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI .MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Curtea de Arges-Barajul Vidraru.
Prima oprire o vom face la .Curtea de Arges, unde vizitam manastirea. Considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale .acestei ţări, Mânăstirea Curtea de Argeş – monument ctitorit de Neagoe Basarab – poartă, .dincolo de cunoscuta legendă a Meşterului Manole., o serie de adevăruri istorice prea puţin cunoscute.

Din dorinţa lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe lângă calcar de .Albeşti, şi marmură adusă tocmai din arhipelagul grecesc. Insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simplă, mai cu seamă că Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei în biserici, tocmai pentru a nu permite lăcaşelor creştine să se se ridice la nivelul moscheelor.

Plecam de la Curtea de Arges spre Manastirea Corbii de Piatra, un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). Lângă biserică, săpate tot în stâncă, se află trapeza mănăstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice.

Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. Lacul de acumulare a fost creat în anul 1965 de Barajul Vidraru, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul și instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism și sporturi.

Situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți.La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la înălțime, pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume. Dupa vizita, revenim spre casa pe ruta Vidraru – Curtea de Arges – Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Arges Istorie si Legenda

Arges Istorie si Legenda

Tariful include :

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

Tariful nu include :

  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

  • Autocar