Ascensiune muntele Kilimanjaro - 8 Zile

Ascensiune muntele Kilimanjaro

Kilimanjaro 5895 m. altitudine

Circuit de 7 zile care iti ofera oportunitatea unica de a atinge cel mai inalt varf muntos din Africa, urmand traseul faimoasei rute Machame. Asteapta-te sa vezi peisaje naturale spectaculoase si variate, si cu putin noroc, specii rare de animale si plante specifice locului. Pe parcursul circuitului se va acorda o atentie deosebita acomodarii cu noile altitudini atinse, pentru o tranzitie cat mai naturala pana la atingerea varfului de munte.
Vei avea la dispozitie un autovehicul privat pentru transferurile de la/ la munte, iar cazarea se face in tabere speciale dotate numai cu facilitati de baza.

Ascensiune muntele Kilimanjaro, Tanzania- Africa

Kilimajaro se găseşte în partea estică a acestei gropi. Masivul Kilimajaro era încă un vulcan activ în urmă cu 2-3 milioane de ani. Se presupune că o ultimă erupţie puternică ar fi avut loc în urmă cu circa 300 000 de ani. In Masivul Kilimanjaro se gasesc 3 cratere : Shira,Mawenzi si Kibo. Pe marginea acestuia din urma se afla varful Uhuru (5895m) . Ultima erupţie a craterului central, Kibo, ar fi avut loc în anul 1700, făcând din acest stratovulcan un muntele cu o activitate vulcanică redusă, care este manifestată prin prezenţa fumarolelor.
Kilimanjaro este cel mai inalt munte de pe continentul African si cel mai inalt munte de sine statator din lume.
Cu toate că masivul muntos se află la doar 3 grade latitudine sudica, datorită altitudinii ridicate, pe vârful muntelui există zăpadă permanentă, respectiv un gheţar, care se găseşte doar pe muntele Kibo.

Informatii suplimentare la Pan European TravelSenior Voyage Tinutul Secuiesc

Ascensiune muntele Kilimanjaro

Zi 1
Zbor Bucuresti-Kilimanjaro Airport (Tanzania). Transfer Moshi ,cazare.

Zi 2
Vom incepe prin a traversa padurea tropicala catre cabana Machame (3000m).Traseul are dureaza aproximativ 5h.

Zi 3
Vom iesi din padure ajungand in golul alpin pe platoul Shira unde vom intalni o vegetatie speciala, remarcabile fiind Lobeliile si Senecile uriase cat si delicatele Impatiens Kilimanjari. Traseul pana la tabara Shira (3500m) dureaza aprox.5h.

Zi 4
Traseul urca trecand la aproximativ 4000m pe langa o stanca numita « turnul de lava » dupa care coboara din nou la aproximativ 3500m in frumosa tabara Barranco. (traseul dureaza 5-6h)

Zi 5
Vom urca « peretele micului dejun »,singura zona care necesita un pic de catarare, vom traversa valea Karanga si apoi vom urca la tabara Barafu (4800m), ultima oprire inainte de asaltul final. La aceasta altitudine vegetatia dispare, lasand locul stancilor si ghetii. Noi nu vom traversa ghetarii, neavand nevoie de coltari sau bocanci de plastic.

Zi 6
Vom pleca foarte devreme (0 :00÷2:00 a.m.), urcandu-se mai usor pe pamantul inghetat si deasemenea pentru a ajunge pe varf inainte de a se ridica ceata din padurea tropicala.

Urcusul pe varf, este un test de anduranta, in conditiile aerului rarefiat si presiuni atmosferice scazute. Vom face cca. 6h pana pe marginea craterului Kibo si inca aproximativ o ora pana in punctul cel mai inalt din Africa : Uhuru Peak (5895m).
Vom vedea spectacolul superb al rasaritului soarelui de la o altitudine de peste 5000m. Dupa ce vom savura cucerirea varfului , vom incepe coborarea catre tabara Barafu care, desi va dura cca.3h, va parea lejera dupa efortul de la urcare. Aici vom face o pauza de masa si vom continua coborarea catre tabara Mweka, unde vom dormi.

Zi 7
Coborare catre poarta Mweka si parasirea Parcului National Kilimanjaro dupa ce vom primi certificatele oficiale pentru performanta noastra. Cazare la Moshi.

Zi 8
Intoarcerea in tara.

Pretul include:

 • Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
 • Taxele de aeroport
 • Taxele de intrare in rezervatii (aproximativ 1000 $)
 • Transferuri + transport auto
 • Insotitor de grup roman pe durata transferurilor
 • Ghizi montani Tanzanieni
 • Ghid local vorbitor de limba engleza in safari
 • Porteri, bucatari
 • Cazare in camera dubla (la hotel)
 • Cazare la cort (in safari si pe munte)
 • Masa (pensiune completa) in safari si pe munte.

Pretul nu include:

 • Pranzul si cina din a-7-a zi, pranzul si cina din ultima zi.
 • Bauturile alcoolice si nealcoolice
 • Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
 • Bacsisurile (in jur de 150 USD pentru Kilimanjaro si 20-30 USD pentru safari)
Expand/Inchide
Nota:

Supliment single 100 euro

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • avion