Circuit Turcia Ankara Van - 9 Zile

circuit turcia van

Circuit Turcia Ankara Van

Plecari in perioada: 08 Septembrie 2021 – 27 Octombrie 2022

Pret: de la 629 Euro pana la 909 Euro/persoana/pachet , pret in functie de perioada de sejur.

Reducere deja aplicata ! Atentie locuri limitate !

Mândria principală a Turciei și principalul său resort este cel mai mare și renumit lac Van. Acest rezervor unic este foarte frumos și cu o natură neobișnuită în jurul său a apărut cu mulți ani în urmă și se distinge prin faptul că este singurul lac de sodă din lume de această amploare. Iar în topul „Lacurile de sare care nu sunt respirabile”, ocupă un loc 4 onorabil.

Pe lângă faptul că apa din iaz este foarte sărată, conține și multe săruri de sodiu, în special sodă, din această cauză, apa din lac seamănă cu o soluție de săpun în compoziția sa și, apropo, spală perfect lucrurile. Desigur, oamenii sunt fericiți să folosească binecuvântările care le sunt date de natură și ajung foarte des la lac să se clătească și, în același timp, să îmbunătățească corpul.

Lacul este situat în Highlands Armeniei – aceasta este partea de est a Turciei moderne. Locul unde se află Lacul Van este ridicat la o înălțime de 1648 de metri. Suprafața lacului în sine este de 3574 km².

Informatii suplimentare la Pan European Travel Circuit Turcia Ankara Van

Circuit Turcia Ankara Van

Zi 1
Ziua 1 : Bucuresti – Ankara

Check-in si imbarcare pe aeroportul din Bucuresti cu destinatia Ankara, via Istanbul. Intalnire cu ghidul insotitor in aeroportul din Ankara si transfer la hotel de 4* din Ankara.

Zi 2
Ziua 2 : Ankara

Mic dejun. Se viziteaza orasul Ankara, capitala Turciei. Obiective turistice vizitate sunt ruinele Templului Imparatului Augustus din perioada Imperiului Roman, Mausoleum fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, castelul si cetatea din Ankara cu Muzeul Civilizației Anatoliene. Cazare la hotel de 4* în Ankara.

Zi 3
Ziua 3 : Ankara –Hattusas – Samsun

Mic dejun. Se viziteaza capitala Imperiului Hitit, orasul Hattusa, care dateaza inca din Epoca Bronzului, astazi declarat Patrimoniu UNESCO. Imperiul Hitit a fost prima civilizatie indo-europeana care s-a intins din Siria pana in centrul Turciei. . Se continua traseul spre Samsun. Cazare la hotel de 4* în Samsun.

Zi 4
Ziua 4 : Samsun – Trabzon

Mic dejun. Se călătoreste de-a lungul coastei Mării Negre până la Trabzon. Se viziteaza biserica Sfanta Sofia, cunoscuta si ca versiunea mică a Catedralei Sfintei Sofia din Istanbul. In drum spre hotel se face oprire pentru a vizita casa memoriala Ataturk, locul unde a poposit in urma vizitelor sale in regiune. Cazare la hotel de 4* în zona Trabzon.

Zi 5
Ziua 5 : Trabzon – Erzurum

Mic dejun. Vizită Mănăstirea din Munții Sumela. Se continua traseul spre orasul Erzurum, un oraș turcesc selgiucid important în anii 1100, și 1200. După-amiaza vizită la vechea Moschee ’Două Minarete’ și Marea Moschee. Cazare la hotel de 4* în Erzurum.

Zi 6
Ziua 6 : Erzurum – Ani – Dogubeyazit

Mic dejun. La o distana de aproximativ o ora fata de orasul Erzurum se afla ruinele orașului Ani. Ani este situat direct pe râul Arpacay, iar pe cealaltă parte a râului se află Armenia. Ani este unul dintre Siturile Patrimoniului Mondial UNESCO și a fost capitala Armenilor, metropola avea o populatie de 100.000, orasul fiind un rival direct cu Constantinopol, Bagdad sau Cairo. In acele vremuri era indeosebi renumit datorita elegantei sale, fiind numit `Orasul celor 1001 de biserici`. Se continua traseul până la Dogubeyazit. Cazare la hotel de 4* in Dogubeyazit.

Zi 7
Ziua 7 : Dogubeyazit – Van

Mic dejun. Se viziteaza Palatul Ishak Pasa, un palat de dimensiuni monumentale, ultimul mare edificiu din perioada Lalelei, fiind un exemplu deosebit al arhitecturii otomane din secolul 18, cu ornamente bogate suprapuse realizate in stilul baroc şi rococo dar şi ornamentele caracteristicile artei selgiuziene. Se continua traseul în direcția Van, cu oprire la cascada naturală din Muradiye. Cazare la hotel de 4* în Van.

Zi 8
Ziua 8 : Van

Mic dejun. Se viziteaza zona lacului Van. Se incepe călătoria cu o plimbare cu barca pe lacul Van către insula Ahdamara, unde se află mănăstirea Ahdamara. Apoi se merge spre fortificatia antica Cavustepe unde se vizitează situl arheologic al regelui hitit Urartu. Vizitele se incheie cu oprire la Tușba, castelul din Van. Cazare la hotel de 4* în Van.

Zi 9
Ziua 9 : Van – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare zbor cu destinatia Bucuresti.

Tariful include :

 • Bilet de avion Bucuresti – Ankara (via Istanbul)
 • Bilet avion Van – Bucuresti (via Istanbul)
 • Un bagaj de cala si un bagaj de mana
 • Taxe de aeroport
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Cazare 8 nopti la hotel de 4* cu mic dejun
 • Ghid insotitor in Limba Romana

Tariful nu include :

 • Pachet Premium 199euro/pers. :
 • Pachet 8 cine in hotel sau in afara hotelului
 • Intrarile la obiectivele turistice ( Maousoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, Muzeul Civilizatiei Anatoliene, Biserica Sfanta Sofia, Manastirea Sumela, ruinele orasului Ani; Palatul Ishak Pasha din DoguBeyazit , Cetatea din Van )
 • Ghid local autorizat la Ruinele Templului Imparatului Augustus in Ankara, Hattusa, Biserica Akdamar, cascada Muradiye
 • Taxe de statiune si/sau oras
 • Ghid local autorizat

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • Avion