Comori Valcene autocar

ceramics-1581813_1280

Comori Valcene autocar

Date de plecare:04.10, 07.11.2020

Pret/persoana/pachet : 129 Lei.

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE. (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Rotarasti-Ramnicu Valcea-Horezu.

Prima oprire o vom face la Rotarasti,unde vizitam Complexul Muzeal Nicolae Balcescu. Aici vom simti cum ne intoarcem în timp pentru a “retrăi” .clipe frumoase alături de unul dintre reprezentanţii de marcă ai generaţiei paşoptiste. In cele 11 încăperi ale conacului, construit in stil brâncovenesc cu influenţe gotice şi renaşcentiste, sunt organizate două expoziţii, una dedicată familiei – înaintaşi şi urmaşi – şi alta dedicată lui Nicolae Bălcescu.

Ne continuam traseul si ne indreptam catre Manastirea Horezu, ctitorita de catre domnul martir Constantin Brancoveanu, pe vremea aceea domn al Tarii Romanesti. Manastirea Horezu si-a luat numele de la o specie de pasari nocturne specifice acelei zone, cu pene colorate, si anume huhurezi. Potrivit unei legende, mesterii care lucrau la construirea manastirii, de frica turcilor, trebuiau sa lucreze numai in timpul noptii, cand cantau huhurezii. Lacasul este o remarcabila realizare a artei brancovenesti, care se distinge prin originalitate si prin maiestria liniilor si culorilor.

Timp liber pentru masa de pranz. Plecam de la Horezu catre comuna Francesti si ne pregatim sa vizitam Manastirea Dintr-un Lemn. Potrivit unei vechi traditii locale, ar fi luat fiinta in primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea in acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza si azi in biserica de piatra a manastirii. In baza acestei traditii asezarea monahala de aici poarta numele Dintr-un Lemn.

Dupa vizita, ne intoarcem pe ruta Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Comori Valcene autocar

Comori Valcene autocar

Tariful include :

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

Tariful nu include :

  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
  • Tarife informative: Muzeul Memorial Nicolae Balcescu – 10 Lei/pers;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

  • Autocar