Conacele Potlogi Florica si Golesti

comori valcene

Conacele Potlogi Florica si Golesti

Date de plecare:31.05,18.10.2020

Pret/persoana/pachet : 109 Lei.

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE .ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti – Potlogi – Stefanesti – Golesti.
Potlogii constituie o emblemă a stilului brâncovenesc.

Născut ca un fenomen artistic de sinteză între elemente autohtone și cele de influență atât orientală, cât și occidentală, între tradiție și inovație artistică, stilul brâncovenesc a biruit peste timp. În anul 1698, Constantin Brâncoveanu a ridicat, din temelii, o curte domnească la Potlogi, în centrul căreia se afla palatul. Curtea de la Potlogi, pe care domnul o ridică la statutul de curte domnească dinastică, a fost zidită pentru Constantin, fiul cel mare și prezumtivul moștenitor al tronului țării.

Ne indreptam catre Domeniul Golesti. Denumit si Muzeul Golesti sau Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, este o cladire construita in secolul XVII in jurul careia se regasesc numeroase obiective istorice si gradini prin care te poti plimba o zi intreaga, numarand nu mai putin de 14 ha.

Conacul este construit de Stroe Leurdeanu in anul 1640 si este inconjurat de ziduri inalte de caramida destinate apararii. Este singura constructie laica medievala fortificata din tara si spune foarte multe dintre povestile familiei Golescu, o familie in care s-au nascut idei iluministe, care a ridicat Palatul Regal din Bucuresti si a reformat invatamantul din Tara Romaneasca.
Dupa vizita, revenim spre casa pe ruta Pitesti-Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Conacele Potlogi Florica si Golesti

Conacele Potlogi Florica si Golesti

Tariful include :

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

Tariful nu include :

  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi local;
  • Tarife informative: Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi – 10 Lei/pers; Conacul Florica – 10 Lei/pers; Muzeul Golesti - 15 Lei/pers;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Alte cheltuieli personale;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Expand/Inchide
Note :

In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul: