Hunedoara si Comorile Banatului - 5 Zile

castle-1949135_1280

Hunedoara si Comorile Banatului

Date de plecare:24.03 / 28.04 (Paste) / 26.05 / 17.06 (Rusalii) / 21.07/ 11.08 / 22.09 / 20.10.2021

Pret/persoana/pachet : 790 Lei.

Pret de persoana in camera dubla.

Banatul este o provincie istorica care cuprinde zone din Romania, Serbia (Banatul Sarbesc) si o mica parte din Ungaria.
Bogdan Petriceicu Hasdeu spunea ca „dintre toate regiunile locuite astazi de romani la nord de Dunare, Banatul si Oltenia, cu prelungirea lor cea comuna in tara Hategului, sunt singurele care reprezinta o continuitate neintrerupta geografico – istorica a neamului romanesc – un cuib de unde se romaniza treptat tarile spre apus, spre crivat si spre rasarit, ba indirect si cele de peste Dunare, cuibul mereu descarcandu-si prinosul, dar ramanand totdeauna plin.”
Regiunile conduse de un ban se numeau „banaturi”, in perioada austro-ungara. Denumirea s-a limitat mai tarziu la actuala provincie „Banat”.

Banatul cuprinde judetele Timis si Caras Severin, fara localitatile Bucova, Cornisoru, Boutarii de Jos si Boutarii de sus si Preveciori. Mai cuprinde si o mica parte din judetul Arad, doar partea de sud de Mures.

Baile Herculane : Statiunea este situata la o altitudine de 168 m, la 8 km de granita cu judetul Mehedinti si doar 25 km de frontiera cu Serbia.

Baile Herculane exista de aproape doua milenii, bazele acestei statiuni fiind puse in anul 102 de Imparatul Traian.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Hunedoara si Comorile Banatului

Hunedoara si Comorile Banatului

Zi 1
Ziua 1

Plecare ora 06:30 din Bucuresti pe traseul Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Cozia-Alba Iulia-Hunedoara. Pe traseu se va face o scurta oprire la Manastirea Cozia – ctitoria lui Mircea cel Batran, care e si inmormantat in naos, ca si mama lui Mihai Viteazul, Teofana, care s-a calugarit aici – asadar dateaza de vreo 600 de ani, lucru vizibil si in arhitectura si in picturile murale, restaurate atent. Oprire in Alba Iulia pentru vizita Cetatii Alba Carolina. Vizitam Castelul Hunedoarei, numit si Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Cazare Hotel in Hunedoara.

Zi 2
Ziua 2

Mic dejun. Plecam pentru o scurta vizita la Manastirea Prislop, apoi ne indreptam catre Timisoara unde vom descoperi Catedrala Ortodoxa Mitropolitana (cu hramul Trei Ierarhi, cel mai mare edificiu religios din oras) ,Statuia Fecioarei Mariei si a Sfantului Nepomuk, situata in centrul Piatei Libertatii (cunoscuta neoficial sub numele de Piata Rosie ca urmare a pavajului rosu folosit pentru reabilitarea recenta a acesteia), Domul Romano-Catolic sau Catedrala Sfantul Gheorghe este catedrala Episcopiei Romano-Catolice de Timisoara, fiind construit in perioada 1736-1774, Fabrica de Bere Timisoreana ( una din emblemele orasului si prima fabrica de bere din Romania, infiintata in anul 1718 in sudul cartierului Fabric – vedere exterioara). Cazare Hotel in Timisoara.

Zi 3
Ziua 3

Mic dejun. Ne indreptam catre Parcul National Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigar (una dintre cele mai frumoase din lume – intersectia drumului Oravita – Bozovici cu Paralela 45). Ne deplasam prin Defileul Dunarii catre Orsova. Cazare Hotel in Orsova-Drobeta.

Zi 4
Ziua 4

Mic dejun. Ne vom bucura de o frumoasa Croaziera pe Dunare in care vom admira Cazanele Dunarii, faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa. Ne indreptam apoi catre statiunea Baile Herculane una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani.Vom efectua o scurta plimbare in centrul istoric al statiunii dupa care vom porni catre cel mai mare Parc Mulinologic din Sud – Estul Europei ( Tinutul Morilor de Apa), situat in Depresiunea Almajului. Cazare Hotel in Orsova-Drobeta.

Zi 5
Ziua 5

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti pe traseul Drobeta Turnu Severin – Craiova – Pitesti – Bucuresti. Facem o scurta oprire la Manastirea Strehaia, singura manastire din tara cu altarul spre sud, apoi vom face oprire in Craiova la Catedrala Mitropolitana – Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie este cel mai vechi edificiu de cult din Craiova. Ne indreptam apoi catre Biserica Madona Dudu cunoscuta mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului din Craiova, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numerosi crestini calcandu-i pragul pentru a se inchina la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Vizitam apoi Muzeul Olteniei – Sectiunea Istorie si Arheologie unde vom descoperi colectii de ilustreaza istoria romanilor din antichitate pana in prezent. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

Tariful include :

 • 1 noapte de cazare cu mic dejun la pensiune/hotel 3* în zona Hunedoara
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun la pensiune/hotel 3* în zona Timisoara
 • 2 nopți de cazare cu mic dejun la pensiune/hotel 3* în zona Drobeta – Clisura Dunarii
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include :

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 100 LEI/pers;
 • Excursiile opționale
Expand/Inchide
Reduceri si suplimente :

Supliment single 250 lei / pers.

Tarife copii :
Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet.
Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg

Nota :

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • Autocar