MEXIC si CUBA La vida loca! - 16 Zile

MEXIC si CUBA La vida loca!

Data de plecare: 24.10.2021

PRET BEST DEAL (Reducere 100 €) : 2312 € + 750 € (taxe de aeroport). ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

PRET PROMO (Reducere 50 €) : 2362 € + 750 € (taxe de aeroport). ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

PRET STANDARD : 2412 € + 750 € (taxe de aeroport)

Circuit si Sejur : Cuidad de Mexico –Teotihuacan – Merida – Uxmal  – Kabah – Chichen Itza – Akumal – Havana – Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Varadero.

Acte necesare pentru CĂLĂTORIE:

 • Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe, nu se acceptă paşaport temporar.

 • Copie paşaport ;
 • Copie asigurare medicală ;

Ciudad de Mexico

Una dintre cele mai vaste metropole ale lumii si cel mai vechi centru urban din Emisfera Vestica – Ciudad de Mexico, trezeste interesul chiar din centrul sau – Piata Zocalo in preajma caruia se gaseste Catedrala Metropolitana – una dintre cele mai vechi din America de Sud, Palatul National sau impunatorul bulevard Paseo de la Reforma. Vatra initiala a orasului a fost orasul Tenochtitlan ridicat de azteci in 1325 pe Insula Texcoco. Tenochtitlan distrus in asediul din 1521 a fost reconstruit potrivit standardelor urbane coloniale spaniole in 1524, devenind in 1585 asezare urbana cu numele de Ciudad de Mexico.

Havana

Havana, capitala Cubei, este ca un mare muzeu în aer liber, dar cu viață de noapte vibrantă, cu foarte puțină comercializare și cu localnici extrem de prietenoși. Arhitectura admirabilă a vechii Havane face ca această capitală să fie cel mai bine păstrat oraș colonial din America.

Chichen Itza

La trei ore distanta de Cancun vei descoperi o capodopera a arhitecturii mesoamericane Chichen Itza,declarata una dintre cele 7 noi minuni ale lumii si parte a patrimoniului UNESCO,un loc cu o semnificatie istorica si o simbolistica complexa care merita explorat. Plajele cu nisip fin,apele turquoise si bucataria exceptionala formeaza cadrul unei luni de miere de vis.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Olanda si Belgia avion

MEXIC si CUBA La vida loca!

Zi 1
Ziua 1. Sosire Ciudad De Mexico

În Ciudad de Mexico întâlnire cu ghidul local și transfer la hotel.

Zi 2
Ziua 2. Ciudad De Mexico - Teotihuacan - Ciudad De Mexico

Astăzi vizităm situl arheologic Teotihuacan, inclusiv Complexul Palatului Quetzalpapalotl, Templul Șarpelui cu Pene, Piramida Lunii, Strada celor Morţi și Piramida Soarelui. Recent, arheologii au descoperit sub Piramida Lunii un tunel enigmatic, a cărei existenţă nici nu era bănuită până acum. În credinţa religioasă a locuitorilor din vechime ai orașului Teotihuacan, tunelul reprezenta un simbol al tărâmului de dincolo. La întoarcere, ne oprim la Bazilica de Guadalupe. Biserica este construită în locul unde, se spune, Sfânta Fecioară de Guadalupe (Nuestra Senora de Guadalupe) s-a arătat într-o viziune Sfântului Diego Cuauhtlatoatzin.

Zi 3
Ziua 3. Ciudad De Mexico

Plecăm într-un tur al capitalei Ciudad de Mexico și începem în piaţa principală unde putem admira câteva construcţii coloniale, printre care Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană și alte câteva bijuterii arhitectonice. Traseul continuă pe Paseo de la Reforma și se va încheia cu vizita la Muzeul de Antropologie, un muzeu deosebit, cu exponate pe care nu le vei vedea în alte muzee din lume, printre care varianta originală a calendarului solar al civilizaţiei aztece.

Zi 4
Ziua 4. Ciudad De Mexico – Merida

Transfer la aeroport în Ciudad de Mexico, cu zbor intern Ciudad de Mexico – Merida. După ce ne cazăm la hotel în Merida, plecăm într-un tur al orașului care este capitala administrativă și culturală a statului Yucatan și unul dintre cele mai vibrante centre urbane ale Mexicului. Găsim aici elemente ale vechii culturi mayașe, elemente al perioadei coloniale, dar și contemporane.

Zi 5
Ziua 5. Merida – Uxmal – Kabah – Merida

Excursie la Uxmal si Kabah. Uxmal este unul dintre cele mai bine restaurate și păstrate vestigii mayașe din Peninsula Yucatan și cu siguranţă, unul din cele mai frumoase. Kabah, al doilea sit arheologic ca marime dupa Uxmal, este situat spre sud, la capătul unui drum cu o lungime de 18 km și o lăţime de 5 m, decorat cu arce monumentale, ce leagă cele doua situri.

Zi 6
Ziua 6. Merida – Chichen Itza – Akumal

Transfer de la Merida la Chichen Itza, unde vizităm situl arheologic Chichen Itza – orașul mayaș care, între anii 700 și 1200, a fost capitala politică, economică și culturală a regiunii; aici se poate admira și faimoasa piramidă El Castillo, construită acum peste 1500 de ani. După Chichen Itza, următoarea oprire în traseu este celebra Riviera Maya.

Zi 7
Ziua 7–8. Akumal

Zile relaxante pe însoritele plaje din Riviera Maya, cu atmosferă tipic mexicană. Soarele și nisipul plajelor din zonă sunt atracţii principale, la fel ca și diversele sporturi acvatice.

Zi 8
Ziua 9. Akumal – Havana

Transfer la Aeroportul din Cancun, cu zbor internaţional Cancun – Havana și transfer la hotel, după întâlnirea cu reprezentantul local.

Zi 9
Ziua 10. Havana

Explorăm astăzi Havana de la bordul unei mașini de epocă, cu care facem o plimbare de aproximativ o oră în zona moderna a orașului. Facem apoi un tur complet, în care vizităm fortăreaţa El Castillo del Morro, de unde se poate admira splendid panoramă asupra orașului și a golfului. Plimbare, apoi, în zona istorică a orașului pe ruta: Plaza de Armas, Real Fuerza, Palacio de los Capitanes Generales, strada Obispo, hotelul Ambos Mundos, piaţa Catedralei, Bodeguita del Medio, El Capitolio, Muzeul Revoluţiei, Muzeul de Artă, Central Park, Teatrul Mare. Străbatem și zona modernă a orașului, inclusiv Bulevardul Malecon.

Zi 10
Ziua 11. Havana – Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad

Transfer din Havana la Trinidad, cu oprire la Playa Larga în drum spre Trinidad. La Playa Larga putem efectua o sesiune de snorkeling, explorând superba viaţă marină din apele puţin adânci. Ulterior, trecem prin Cienfuegos, unde facem un tur de oraș.

Zi 11
Ziua 12. Trinidad – Santa Clara – Varadero

Tur în Trinidad, oraș inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. În program avem: Palatul Cantero, piaţetele înconjurate de case coloniale care conservă stilul secolelor XVIII – XIX, atât în interior cât și în exterior și Muzeul Romantic din Canchanchara, o clădire extrem de bine conservată, cu artefacte și arhitectură din perioada colonială. Plecare spre Varadero; pe traseu o oprire în Santa Clara pentru a vizita Muzeul Che Guevara. Transfer la hotel la sosire în Varadero.

Zi 12
13-14. Varadero

Program liber pe însoritele plaje din Varadero. Din Varadero se pot face excursii (opţional) în Provincia Matanzas, la Cienaga de Zapata sau la Gaviota Marina. Varadero este o zona excelentă pentru înot și plajă și punct de plecare pentru croaziere cu catamaranul.

Zi 13
15. Plecare din Varadero

Transfer de la hotel din Varadero, la aeroport în Havana.

Zi 14
16. Sosire In București

După un zbor lung și o escală, sosirea acasă va fi totuși o bucurie.

Pretul include:

 • Bilet de avion Bucuresti –Ciudad de Mexico şi Havana - Bucureşti retur, zboruri cu escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);
 • Bilet de avion Ciudad de Mexico – Merida;
 • Bilet de avion Cancun + Havana;
 • Taxele de aeroport ;
 • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
 • 14 nopţi de cazare în hoteluri de 3-4*;
 • 10 mic dejunuri + 2 prânzuri + 3 cine (fără băuturi) cu specific local + 4 zile All Inclusive in Varadero;
 • Plimbarea cu maşină de epocă în Havana;
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ;
 • Ghizi locali;
 • Conducător de grup român
 • Asigurare COVID (storno+medicala)

Pretul nu include:

 • Taxa de viză Cuba: aprox. 27 usd; viza se plateste si se obtine in Cancun
 • Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
 • Alte servicii decât cele menţionate în program;
 • Taxa de ieşire din Cuba (se achită pe aeroportul din Havana);
 • Taxa de ieşire din Mexic circa 25 USD / pers. (se achită pe aeroportul din Ciudad de Mexico);
 • Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • avion
 • Grup minim 20 pers.