Oltenia Excursie Autocar - 5 Zile

valea-oltului-4171436_1280

Oltenia Excursie Autocar

Date de plecare:24.03 / 28.04 (Paste) / 26.05 / 17.06 (Rusalii) / 21.07/ 11.08 / 22.09 / 20.10.2021

Pret/persoana/pachet : 799 Lei.

Pret de persoana in camera dubla.

Oltenia este o regiune istorica din sud-vestul Romaniei, delimitata la est de raul Olt, la sud si vest de Dunare, iar la nord de Carpatii Meridionali.

Descoperirile arheologice de pe teritoriul judetului Valcea au demonstrat prezenta .asazarilor umane din cele mai vechi timpuri. Urme de locuire datand din epoca paleoliticului au fost scoase la iveala in urma cercetarilor arheologice efectuate la Dragoesti, Valea Lotrului, Valea Topologului, Goranu si Ramnicu Valcea, iar la Cazanesti, Barsesti, Govora Sat, Voicesti , au fost descoperite obiecte din ceramica pictata datand din epoca neolitica. Din epoca bronzului si epoca fierului au fost scoase la iveala necropolele de la Ferigile-Costesti, Boisoara, Goranu, Ocnele mari si Popesti care ilustreaza o perioada infloritoare din viata comunitatilor umane de aici ale caror indeletniciri principale erau agricultura si exploatarea resurselor naturale.

Printre cele mai importante personalitati din Oltenia se afla: Constantin Brancusi, scluptor, Eugen Ionescu, scriitor, Theodor Aman, fondator al scolii romane de arta si precursor al scolii moderne de arta in Romania.

Pe Valea Jiului se gasesc numeroase obiective arheologice, manastirile Tismana si Polovragi, schitul Lainici si cula de la Curtisoara.
Cele mai importante pesteri din Oltenia sunt pesterile Polovragi, Pestera Muierilor si Pestera Closani.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Oltenia Excursie Autocar

Oltenia Excursie Autocar

Zi 1
Ziua 1:

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord la ora 6.00. Ne indreptam spre Oltenia de Sub Munte, iar pe drum facem o prima oprire la Vila Florica, casa în care a locuit familia Brătianu. Mai facem o oprire la Salina Ocnele Mari, una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră. Pe traseu mai vizităm Mănăstirea Dintr-un Lemn. Legenda icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Din¬tr-un Lemn fascinează şi astăzi, atrăgând mii de credincioşi. Sosire la pensiune la intrarea in Cheile Oltețului, unde petrecem următoarele 4 nopți.

Zi 2
Ziua 2:

Mic dejun. Ne incepem ziua printr-o vizita la mănăstirea și peștera Polovragi, in frumoasele Chei ale Oltetului, cel mai ingust canion din Romania si din Europa. Pornim apoi spre Mănăstirea Hurezi. Fiind considerata cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc din intreaga tara, Manastirea Hurezi este poate si cel mai mare ansamblu monahal din Romania. Singuratatea si linistea de odinioara a locului era tulburata doar de cantecele huhurezilor, pasari de noapte, care au si dat denumirea locului. In incheierea zilei ne oprim pentru vizite la Culele Maldarestilor. Cazare la Pensiune.

Zi 3
Ziua 3:

Mic dejun. Ne indreptam spre Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor Costesti, unicul muzeu din tara dedicat acestor pietre vii a caror aparitie nu a putut fi explicata pana astazi. In functie de conditiile meteo vom urca pana la Mănăstirea Arnota, considerata unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice si de arta religioasa din tara. Ne oprim apoi la Mănăstirea Bistrița, locul in care s-a instalat prima tiparnita din Tara Romaneasca. Ultima vizita o vom face in satul de ceramisti de la Olari, cel mai important centru de ceramică din România cu expoziţii permanente în atelierele meşterilor. Cazare la Pensiune.

Zi 4
Ziua 4:

Mic dejun. Timp liber la pensiune pentru a explora vecinatatile sau excursie opțională de o zi (extracost, 25 euro/persoana) la Ansamblul monumental din Târgu-Jiu ce cuprinde monumentele realizate de marele nostru sculptor Constantin Brâncuşi, părintele sculpturii modern. Vizitam si locul copilăriei sale – Hobița. Ne indreptam apoi spre cea care este socotita de multi drept inima Olteniei, Manastirea Tismana, cu zidurile ei medievale si bastioane in colturi, situata pe muntele Starmina, inconjurata de paduri si pereti abrupti de stanca, la 30 de km de Tg Jiu. Cazare la Pensiune

Zi 5
Ziua 5:

Mic dejun. In drumul spre Bucuresti vom vizita conacul Nicolae Bălcescu. Memorialul Nicolae Balcescu, este un complex muzeal unde vizitatorii se întorc în timp pentru a “retrăi” clipe frumoase alături de unul dintre reprezentanţii de marcă ai generaţiei paşoptiste: Nicolae Bălcescu. În cele 11 încăperi ale conacului sunt organizate două expoziţii, una dedicată familiei – înaintaşi şi urmaşi – şi alta dedicată lui Nicolae Bălcescu. În afară de conacul construit în stil brâncovenesc cu influenţe gotice şi renaşcentiste, vizitatorii mai pot vedea biserica de lemn din Gâltofani, monument istoric strămutat aici în 1974, două expoziţii de artă contemporană – lucrări executate în cadrul taberelor de pictură organizate aici – şi parcul conacului.. Ne îndreptăm apoi spre Craiova pentru o plimbare pietonala prin Parcul Romanescu. Sosore în București spre seara, in functie de conditiile de trafic.

Tariful include :

 • 4 nopți de cazare la pensiune/hotel 3* în zona Cheile Oltetului
 • 4 Mic dejun-uri
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include :

 • Supliment demipensiune (4 cine) – 150 lei/persoana, OPTIONAL
 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 100 LEI/pers;
 • Excursiile opționale
Expand/Inchide
Reduceri si suplimente :

Supliment single 250 lei / pers.
Tarife copii :
Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet.
Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Excursii Optionale :

Pe urmele lui Brâncuși: 25 euro/persoană, minim 25 de platitori

Note :

Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • Autocar