Revelion Cappadocia Turcia - 8 Zile

cappadocia-5270797_1280

Revelion Cappadocia Turcia

Data de plecare: 28.12.2020

Pret : 267 €  + 135 euro (transport cu autocarul) / persoana/pachet

Pret de persoana in camera dubla. ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

Nevsehir : Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor.

Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale formațiuni în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole!

Termele Romane din vechiul Hierapolis invită doamnele tentate să se scalde în Piscina Cleopatrei, un locșor cu apă limpede, în care se presupune că s-ar fi îmbăiat însăși frumoasa regină egipteană. Apa are temperatura constantă de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede că ar avea proprietăți de reîntinerire a tenului. Experiența este unică, piscina cu apa limpede lasă să se vadă părți din coloanele de marmură vechi de peste 2000 de ani.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Revelion Cappadocia Turcia

Revelion Cappadocia Turcia

Zi 1
Ziua 1. 28.12 București – Canakkale (~650 km)

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria si ne indreptam spre Canakkale. Cazare la hotel in zona Kesan – Canakkale.

Zi 2
Ziua 2. 29.12 Canakkale - Pamukkale – Antalya (~700 km)

După micul dejun ne indreptam spre Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Dacă orașele „mușuroi” ale Turciei ne-au redus la tăcere de uimire, o altă atracție supra-realistă reușește să rivalizeze cu acestea. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă „Castelul de bumbac”. Odată ajunși la poalele muntelui, urcăm la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin. In apropiere se află ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați după baia fierbinte, coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului poli., Biserica Bizantină, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.C.

Zi 3
Ziua 3. 30.12 Antalya – Aspendos –Side- Konya – Nevsehir (~520 km)

După micul dejun ne pregătim să vizităm Teatrul Antic din Aspendos cel mai bine conservat edificiu de acest gen din lume. Înconjurat de livezi și ferme, clădirea amfiteatrului pare încremenită în timp. Apoi, la câțiva km depărtare, în drumul nostru spre Side.

Ajungem in superba stațiunea Side, unde se află ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporală. Drumul de coastă trece prin peisaje în care munții și marea nu au loc să se despartă. În cocheta stațiune Side admirăm frumusețea clasică a Templelor lui Apollo și a Dianei, ale căror coloane intacte lasă loc imaginației în a le restaura mental în toată splendoarea lor de odinioară.

Ne continuăm drumul nostru spre Konya important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului.

Alte detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica în stil Suljuk. Mai desoperim parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul XIII după tradiția arabă cu o bolta de lemn sustinută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii.

Zi 4
Ziua 4. 31.12 Nevsehir

Suntem in Fasicinanta Cappaocie… asa ca haideti sa ii descoperim secretele.
Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI – VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. E timpul să ne reîncărcam bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.

Zi 5
Ziua 5. 01.01 Nevsehir (~30 km)

Mic dejun. Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Göreme a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de către câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la două biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuită), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme.

Zi 6
Ziua 6. 02.01 Nevsehir - Ankara – Istanbul (~735 km)

Dupa micul dejun ne asezam la drum si traversam peisajul auster al podisului anatolian urmărind formațiunile stîncoase sterpe din depărtare. Ne indreptam spre destinatia finala a circuitului nostrum. De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupă cu aroganță câte o palmă de pământ pe două continente – Europa și Asia. Pe malul European, nu departe de podul peste Bosfor, se află Palatul Dolmabahce. Simbol al autorității și grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu îl ratează niciun vizitator, în drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste. Ajungem la hotel in Istanbul. Cazare

Zi 7
Ziua 7. 03.01 Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră

Günaydın! (Bună dimineața!) După micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).

La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Apoi, pașii ne îndrumă spre Moscheea Albastră, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea islamică. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împaratii bizantini, astăzi parc, unde admirăm Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul.

Zi 8
Ziua 8. 04.01 Istanbul - Edirne– Bucuresti (~650 km)

Hoşçakal, görüşürüz…! (La revedere, pe curând…!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre tara. Pentru ca drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, hai să profităm de popasul prelungit și să admirăm Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (înalte de 80 m). Ridicată la comanda lui Selim II și inaugurată în 1575, moscheea este considerata unul dintre cele mai impunătoare edificii religioase din întreaga Turcie.

Ne continuam traseul spre tara tranzitand teritoriul Bulgariei. Sosire în Bucureşti după 22.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Tariful include :

 • Transport cu autocar climatizat;
 • 7 nopți cazare in hoteluri 3* si 4*
 • 7 mic dejun;
 • 4 cine: 1 Antalya si 3 Nevsehir;
 • Ghizi locali în Istanbul, Konya;
 • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
 • NOU! Asigurare Travel Mondial Assistance : Polita asigurare storno + Polita asigurare medicala de calatorie cu acoperire COVID-19.

Tariful nu include :

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane;
 • Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.
Expand/Inchide
Reduceri si suplimente :

Supliment de single 89 €
Reducere copil 6-12 ani – 40 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;
Reducere a 3-a persoana in camera 20 €.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • Autocar