Revelion Kusadasi Turcia - 8 Zile

Revelion Kusadasi Turcia

Data de plecare: 28.12.2020

Pret : 287 € + 115 euro (transport cu autocarul) / persoana/pachet

Pret de persoana in camera dubla. ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Canakkale – Troia – Kusadasi – Pamukkale – Efes – Istanbul

Termele Romane din vechiul Hierapolis invită doamnele tentate să se scalde în Piscina Cleopatrei, un locșor cu apă limpede, în care se presupune că s-ar fi îmbăiat însăși frumoasa regină egipteană. Apa are temperatura constantă de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede că ar avea proprietăți de reîntinerire a tenului. Experiența este unică, piscina cu apa limpede lasă să se vadă părți din coloanele de marmură vechi de peste 2000 de ani.

Troia este un oraș legendar, locul unde s-a desfășurat Războiul Troian, așa cum este descris în Ciclul războaielor troiene, în special în Iliada, unul dintre cele două poeme epice atribuite lui Homer.

Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea .sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).

Informatii suplimentare la Pan European Travel Revelion Kusadasi Turcia

Revelion Kusadasi Turcia

Zi 1
Ziua 1. 28.12 București – Canakkale (~635 km)

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Pentru că drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, admirăm Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (înalte de 80 m). Ridicată la comanda lui Selim II și inaugurată în 1575, moscheea este considerat unul dintre cele mai impunătoare edificii religioase din întreaga Turcie. Seara sosire si cazare la Canakkale.

Zi 2
Ziua 2. 29.12 Bergama – Troia – Kusadasi (~450 km)

Mic dejun. In drumul spre Kusadasi vom vizita Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul. Pergam este citat în cartea Apocalipsei ca fiind una dintre cele șapte biserici din Asia. În prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se găsesc în nordul și vestul orașului modern Bergama. Troia este un oraș legendar, locul unde s-a desfășurat Războiul Troian, așa cum este descris în Ciclul războaielor troiene, în special în Iliada, unul dintre cele două poeme epice atribuite lui Homer. Astăzi, este numele unui sit archeologic. Continuam drumul spre Kusadasi. Seara sosire si cazare in Kusadasi la hotel Charisma Deluxe 5* (sau similar) .

Zi 3
Ziua 3. 30.12 Pamukkale (~380 km)

Mic dejun. Program liber sau optional excursie la Pamukkale – terasele de calcar. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă „Castelul de bumbac”. Odată ajunși la poalele muntelui, urcăm la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin. In apropiere se află ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați după baia fierbinte, coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului poli., Biserica Bizantină, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.C.

Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Kusadasi.

Zi 4
Ziua 4. 31.12 Efes – Casa Fecioarei Maria (~50 km)

Mic dejun. Program liber sau optional excursie la Efes – cel mai bine conservat sit antic din cultura si civilizatia elena si romana. UNESCO a declarat Efesul cel mai bine conservat oraș antic de pe toată coasta mediteraneană. Superbele vestigii arhitecturale din perioada de glorie a Efesului sunt dovada clară că bunăstarea era la ea acasă. Intrăm în orașul de odinioară, mergând la pas printre coloanele ionice si ajungem la faimoasele ruine ale Bibliotecii lui Celsus, apoi Templul lui Hadrian și Termele Romane. Efes găzduia în mod regulat jocuri și lupte cu gladiatori așa că, la distanță cât să arunci o piatră, găsim un amfiteatru uriaș, Teatrul Mare unde, se pare, a predicat Sf. Pavel în fața a peste 25 000 de oameni.

Ne îndreptăm spre Casa Fecioarei Maria. De fapt, ajungem la Capela Meryemana clădită pe fundația unei clădiri care, susțin unii, ar fi fost ultimul refugiu al Fecioarei Maria. Pentru a vizita interiorul și a vedea altarul se plătește o taxă suplimentară. Lăsăm Efesul în urmă cu experiențe de neuitat, nu înainte de a mai face un popas la coloanele Templului Zeiței Artemis, una dintre Cele Șapte Minuni ale lumii antice.

Seara ne intoarcem la hotel si ne pregatim pentru sarbatorirea intrarii in noul an. Cina festiva de Revelion (program optional) – LA MULTI ANI 2021 !

Zi 5
Ziua 5. 01.01 Kusadasi

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor si servirea micului dejun, program liber.

Zi 6
Ziua 6. 02.01 Kusadasi - Istanbul (~550 km)

Mic dejun. Plecare spre Istanbul. Istanbul ne întampină seara ca un joc de lumini și umbre, lăsându-ți imaginația să anticipeze încă de acum comorile de vizitat a doua zi. Zărim în treacăt forfota de oameni de la Podul Galata iar, în depărtare, se ridică impunătorul Turn Galata (clădit de Genovezi în 1348 ca turn de veghe asupra Bosforului) stând indiferent în perdeaua de lumini ambientale. Ne retragem la hotel. (Cazare în Istanbul).

Zi 7
Ziua 7. 03.01 Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră

După micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.
Apoi, pașii ne îndrumă spre Moscheea Albastră, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea islamică. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împaratii bizantini, astăzi parc, unde admirăm Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul.
Seara ne prinde pe mare, în Strâmtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. (program opțional – BOSFOR BY NIGHT, masă inclusă). Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies în larg spre Marea Marmara pentru alte capturi îmbelșugate. Ne întoarcem la hotel. (Cazare în Istanbul). İyi geceler! (Noapte bună!)

Zi 8
Ziua 8. 04.01 Istanbul – Bucuresti (~650 km)

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa pranz ne continuam drumul spre tara, traversand Bulgaria. Sosire in Bucuresti dupa ora 22.30 , in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tariful include :

  • transport autocar clasificat 2-4*;
  • 3 cazări la hoteluri de 3 si 4*;
  • 4 cazari in Kusadasi la hotel Charisma Deluxe 5*(sau similar)
  • 7 mic dejun;
  • 4 cine in Kusadasi;
  • Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu.
  • NOU! Asigurare Travel Mondial Assistance : Polita asigurare storno + Polita asigurare medicala de calatorie cu acoperire COVID-19.

Tariful nu include :

  • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane.
Expand/Inchide
Excursii optionale :

1. Pamukkale – 35 € /pers.
2. Efes &Casa Fecioarei Maria – 25 € /pers.
3. Cina festiva de Revelion la Hotel Charisma Deluxe 5* – 85€ /pers. (se achita din tara).
4. Bosfor by night – 50 euro/pers.

Reduceri si suplimente :

Supliment de single: 115 €
Reducere a 3-a pers. în camera dubla cu pat suplimentar 35 €
Reducere copil 6-12 ani – 40 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

  • Autocar