Senior Voyage Prahova

romania-856610_1280

Senior Voyage Prahova

Date de plecare 2020:  10.10.2020

Pret: 29 Euro /persoana/pachet.

Pentru că Valea Prahovei pare să fie monopolizată de ultra-cunoscutele stațiuni montane, noi vă propunem să o descoperim dintr-o perspectivă diferită. Urmând cursul râuluiui Prahova, rămânem în decorul blajin al câmpiei care înconjoară Ploieștiul, descoperim câteva dintre reperele păstrate cu grijă de oamenii locului.

De amintit, de exemplu Conacul Pană Filipescu un muzeu surpinzător, restaurat în anul 2016, edificat la mijlocul secolului al XVII-lea, care evocă istoria familiilor Cantacuzino şi Filipescu. În Ploiești aflăm povestea negustorului Hagi Prodan, care și-a făcut averea din comerțul cu aramă adusă din Macedonia. Trecem pe la Casa Dobrescu, în care a creat marele dramaturg român Ion Luca Caragiale. Și petrecem câteva minute neprețuite în Muzeul Ceasului. Pentru că timpul petrecut cu respect este o adevărata comoară pentru suflet.

Conacul Pană Filipescu
Celebra familie Cantacuzino, care a dominat politica Ţării Româneşti de la sfârşitul secolului al XVI-lea şi până în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, a lăsat în Prahova numeroase ctitorii laice şi bisericeşti. Din acestea face parte şi conacul ridicat în 1650, o bijuterie a stilului tradiţional românesc.

Casa Dobrescu (Casa I.L. Caragiale)

Și, pentru că nu putem spune că am văzut cu adevărat Ploieștiul dacă nu am vizitat și casa în care a creat marele dramaturg român Ion Luca Caragiale, oprim la Casa Dobrescu, monument de arhitectură de la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Senior Voyage Prahova

Senior Voyage Prahova

Tariful include :

  • Vizite conform descrierii
  • Transport cu autocar/ microbuz
  • Ghid însoțitor

Tariful nu include :

  • Masa de prânz
  • Cheltuieli personale
  • Intrările la obiectivele turistice
Expand/Inchide
Note :

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

  • Autocar