Senior Voyage Targoviste - 1 Zi

senior voyage targoviste

Senior Voyage Targoviste

Date de plecare : 17.10.2020

Pret : 29 Euro/persoana/pachet

Târgoviște – Incursiune de o zi în Vechea Capitală

Itinerariu : Curtea Domnească – Turnul Chindiei – Casa Atelier Gheorghe Pătrașcu – Muzeul Comunismului – Mănăstirea Dealu

De ai poftă de o zi în care istoria să-ți fie tovarăș de drum, mergi cu noi pe firul poveștilor care .au marcat vechea Capitală a Țării Românești, Târgoviște. O zi în care vom admite, fără de tăgadă, că se poate călători nu doar în spațiu, ci și în timp.

Turnul Chindiei și Curtea Domnească Senior Voyage Targoviste

Lași în urmă zarva capitalei și, la nici 90 km, dai peste cea mai frumoasă capitală pe care înca n-ai vizitat-o: Țârgoviște. Imediat ajunși aici, „descălecăm” în centrul orașului și purcedem într-un tur de recunoaștere al principalelor obiective.

Casa Atelier Gheorghe Pătrașcu

După ce am explorat ruinele Curții Domnești, facem o scurtă plimbare în jurul orașului vechi și poposim la Casa Atelier Gheorghe Pătrașcu. Avem ocazia să îl cunoaștem la el acasă pe unul dintre cei mai valoroși artiști ai țării, care a câștigat marele premiu la expozițiile internaționale din Barcelona în 1929 și Paris în 1937 și să vedem prin ochii lui Târgoviștea vremurilor interbelice.

Muzeul Comunismului Senior Voyage Targoviste

Unul dintre cele mai neobișnuite puncte de interes ale orașului și următoarea noastră oprire este Muzeul Comunismului, garnizoana locală unde au .petrecut ultimele zile fostul dictator Nicolae Ceaușescu și soția sa și unde a avut loc procesul și execuția dramatică a cuplului. Clădirea unităţii militare este una istorică. Aici a funcţionat prima Şcoală de Cavalerie din ţara noastră şi tot aici a făcut armata regele Mihai.

Mănăstirea Dealu

Finalizăm escapada de o zi la Mănăstirea Dealu, ctitorie a domnitorului Radu cel Mare de la sfârșitul anilor 1400 și locul unde este îngropat capul domnitorului Mihai Viteazul. După ce a fost decapitat la Câmpia Turzii, în Ardeal, capul voievodului a .fost adus la mănăstire de către comisul Radu Florescu, și îngropat alături de tatăl său. La apusul soarelui ne pregătim să ne întoarcem în București. În drum spre casă putem să derulăm filmul întregii zile pe camera foto.

Informatii suplimentare la Pan European Travel . Senior Voyage Tinutul Secuiesc

Senior Voyage Targoviste

Tariful include :

  • Vizite conform descrierii
  • Transport cu autocar/ microbuz
  • Ghid însoțitor.

Tariful nu include:

  • Masa de prânz
  • Cheltuieli personale
  • Intrările la obiectivele turistice
Expand/Inchide
Bine de stiut :

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).
Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).
Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

  • Autocar
  • Grup minim 15 persoane