Transfagarasan si Transalpina - 2 Zile

transfagarasan-825610_1280

Transfagarasan si Transalpina

Date de plecare:04.07, 18.07, 25.07, 1.08, 8.08 22.08, 29.08, 05.09, 12.09.2020

Pret/persoana/pachet : 355 Lei.

Pret de persoana in camera dubla.

TRANSFAGARASAN si TRANSALPINA- 2 zile Microbuz

Manastirea Curtea de Arges -Vidraru -Balea Lac -Abatia Cisterciana -Sibiu – Man. Horezu

Acest program a fost efectuat de 15 ori in anii precedenti.  Cazari utilizate in 2019: Sibiel: Pensiunea Muntean 3*, Pensiunea Flori 3*, Pensiunea Anca 3*

Această șosea ce străbate Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, făcând parte din Carpații Meridionali, este un drum asfaltat, .ajungând în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m. Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine. în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) din Munții Parâng, care urcă până la 2145 m.

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din tara cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga Localitatea Saliste din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.  Drumul si-a luat numele de la latinescul „Transalpina” (tara de dincolo de munti), cum era numita in vechile texte si harti latinesti Tara Romaneasca, si e supranumit “Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit, in anul 1935, l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi impreuna cu familia regala.

Informatii suplimentare la Pan European Travel Transfagarasan si Transalpina

Transfagarasan si Transalpina

Zi 1
Ziua 1. BUCURESTI -CURTEA DE ARGES -VIDRARU -BALEA LAC -CARTA -SIBIU (cca.295 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Curtea de Arges -Vidraru -Balea Lac -Sibiu. Prima vizita o alocam Man. Curtea de Arges (sec. XVI), ctitorie a lui Neagoe Basarab, ce se impune prin arhitectura sa deosebita, adapostind in interior mormintele familiei regale a Romaniei. Urmam Transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m). Ne deplasam apoi la Barajul Vidraru (construit in 1965), intr-o zona de o frumusete uimitoare. Dupa o pauza pentru fotografii ne indreptam spre Balea Lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara. Continuam spre Carta, unde vizitam Abatia Cisterciana (monument istoric), infiintata in sec. al XIII-lea si avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Marei Corvin in sec. al XV-lea, vechea abatie mai pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Seara cazare la o pitoreasca pensiune din zona Sibiel.

Zi 2
Ziua 2. SIBIU -SEBES -RM VALCEA -PITESTI -BUCURESTI (cca. 425 km)

Mic dejun. In Sibiu parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu sopul de a-I gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). De la Sibiul mergem pe directia spre Sebes, cu scopul de a strabate Transalpina, cel mai inalt drum rutier de la noi din tara (2.145 m.alt.) ce traverseaza Muntii Parang. Drumul este supranumit “Drumul Regelui” pentru ca regele Carol II, re-construind vechiul drum roman, l-a inaugurat in 1938 (si l-a parcurs impreuna cu familia sa). Dup ace coboram in Oltenia, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a lui C-tin Brancoveanu) una dintre bijuteriile arhitectonice ale artei brancovenesti. Continuam traseul spre Bucuresti (Academia Militara) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

Tariful include :

  • Transport cu microbuz cu climatizare, clasificat pt. transport turistic
  • 1 cazare cu mic dejun la pensiune 3* sau 2* in zona Sibiel
  • Ghid din partea agentiei numai la obiectivele turistice
  • Deplasare pentru vizite la: Curtea de Arges, Vidraru, Balea Lac, Abatia Cisterciana Carta, Sibiu, Manatirea Horezu

Tariful nu include :

  • Supliment pentru locuri preferentiale in microbuz (primele 3 banchete -6 locuri)
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Taxa de oras (se va achita cash de catre turisti)
Expand/Inchide
Reduceri si suplimente :

1. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

  • Microbuz