Sejur Iran 10 zile octombrie 2018 Image
Sejur Iran 10 zile octombrie 2018 ImageSejur Iran 10 zile octombrie 2018 ImageSejur Iran 10 zile octombrie 2018 ImageSejur Iran 10 zile octombrie 2018 ImageSejur Iran 10 zile octombrie 2018 Image
Tarif:1950 €pachet/persoana, TAXE INCLUSE ! ! !
Perioada: 05.10.2018 - 14.10.2018
Tip de masa: Mic Dejun
Vizualizare preturi Rezerva acum


Sejur Iran 10 zile octombrie 2018

Itinerar

 Ziua 01   SOSIRE IN TEHERAN, Iran

La sosirea pe aeroportul din Teheran, vei fi intampinat de ghidul vorbitor de limba engleza. Vei vizita Turnul Azadi, un exemplu edificator de arhitectura post-islamica iraniana. Vei vizita Turnul Milad (Turnul Nasterii), de unde se dezvaluie o minunata panorma asupra orasului Teheran.

 Ziua 02   TEHERAN

Vei vizita in continuare Palatul Sahului Saad Aabad, construit in timpul dinastiei Pahlavi a Iranului, fiind resedinta oficiala a presedintelui Iranului. In prezent parti ale complexului au fost transformate in muzee in care vizitatorii pot admira istoria bogata a Iranului, si unele parti sunt utilizate de catre Organizatia Patrimoniului Cultural iranian, care este responsabil pentru cele mai multe dintre artefacte, precum si aspectele culturale ale locatiei.

 Ziua 03  TEHERAN – KASHAN

Vei fi transferat din Teheran catre orasul Kashan. Vei vizita casele istorice Borujerdi si Tabatabaei. Casa Borujerdi a fost construita in anul 1857 de arhitectul Ustad Ali Maryam iar Casa istorica a Tabatabaei are patru curti, picturi murale si vitralii elegante; liniile arhitectonice includ si elemente tipic tranditionale. Vei vizita Moscheea Agha Bozorg aflata in centrul orasului. Moscheea a functionat nu doar ca loc de rugaciune ci si ca scoala islamica. Veri vizita Gradina Fin, una dintre renumitele gradini ale Iranului. Gradina Fin a fost proiectata pentru Shah Abbas I ca o viziune tipic persana a paradisului.

Sejur Iran 10 zile octombrie 2018

 Ziua 04   KASHAN – ABYANEH – ISFAHAN

Transfer din Kashan catre satul traditional Abyaneh. Vei vizita satul traditional Abyaneh pentru a-i cunoaste pe localnici si obiceiurile lor. Satul este unul dintre cele mai vechi din Iran, iar prin farmecul deosebit atrage numerosi turisti autohtoni si straini mai ales in timpul sarbatorilor si ceremoniilor traditionale. Transfer din Abyaneh catre Isfahan. Vei vizita Palatul Chehel Sotun, cunoscut si ca Palatul cu 40 de coloane.

Palatul a fost construit de catre Shah Abbas II pentru organizarea de receptii, dar si pentru intalniri cu inalti oficiali din tara si din strainatate. Deosebit la acest palat sunt cele 20 de coloane din lemn situate la intrare si care in oglindirea apei bazinului par a fi 40 de coloane, de unde si denumirea care i-a fost data intregii structuri, inclusa de altfel in patrimoniul UNESCO.

 Ziua 05  ISFAHAN

Vei vizita Piata Naqsh-e-Jahan, una dintre cele mai mari din lume, inscrisa in patrimoniul UNESCO. Cunoscuta si sub denumirea de Piata Imam, aceasta este inconjurata de cladiri din perioada Imperiului Safavid. La inceputul secolului al XVII-lea, din ordinul imparatului Shah Abbas cel Mare, piata a fost construita alaturand trei mari componente ale puterii persane: puterea clerului – reprezentata prin Imam Mosque (Shah Mosque), puterea economica – simbolizata prin Bazarul Imperial, cat si puterea sahului asociata cu imaginea Palatului Ali Qapu.

Vei vizita Moscheea Imam situata in partea sudica a Pietei Naqsh-e-Jahan; moscheea fost construita incepand cu anul 1611 si este renumita pentru mozaicurile in sapte culori si inscriptiile caligrafice islamice cu care este decorata. Domul este ornat cu placi de gresie si marmura policrome. Turul include si o vizita la Moscheea Sheikh Lotfollah a fost construita in 1618 pentru a servi ca moschee privata pentru membrii casei regale Safavide. Fata de alte moschei, lacasul nu are minarete sau curte interioara; un element decorativ special este paunul pictat in interiorul domului moscheii, a carui coada este formata din razele soarelui ce patrund prin deschizatura din tavan.

Sejur Iran 10 zile octombrie 2018

 Ziua 06   ISFAHAN – NA’IN – YAZD

Transfer din Isfahan catre orasul Yazd, trecand prin Na‘in. Pe traseu vei face o oprire in Nain unde vei vizita una dintre cele mai vechi moschei – Moscheea Jame. In Yazd vei poposi in Gradina Dolat Abad, una dintre cele mai faimoase gradini din Iran ce dateaza din vremea dinastiei Zand. Casa are mai multe holuri si fiecare incapere are o usa sculptata intr-o maniera artistica deosebita.

 Ziua 07   YAZD – ABARKOUH – PASARGADAE – SHIRAZ

Te vei indrepta spre Turnurile Tacerii, acele „funeralii celeste” ale zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, de la care au ramas, in Yazd, turnurile Mannji, inaltat in 1225 si Golestan, in 1310. Transfer din Yazd spre orasul Shiraz, pe traseu te vei opri la cateva importante atractii. In vizita din tinutul Pasargad vei fi uimit de maretia vestigiilor ramase din ceea ce a fost in vremurile indepartate prima capitala a imperiului achemizilor; aici a fost ridicata prima capitala a achemizilor.

 Ziua 08   SHIRAZ – PERSEPOLIS – SHIRAZ

Vei vizita Persepolis, fara indoiala un “must see” pentru toti turistii care vin sa cunoasca istoria si cultura Iranului. Capitala a Imperiului Persan Persepolis a fost intemeiat in timpul domniei lui Darius I. Turul include si vizita la cele doua necropole Naqsh-e Rustam si Naqsh-e Rajab aflate langa Persepolis. Necropolele au apartinut dinastiei achemizilor si respectiv perioadei sasaniene.

Sejur Iran 10 zile octombrie 2018

 Ziua 09   SHIRAZ

Vei vizita Moscheea Nasir ol-Molk, una dintre cele mai spectaculoase din tara. Mai este numita si Moscheea Roz, datorita gresiei de culoare roz de la interior, pe care razele soarelui, ce patrund prin numeroasele vitralii, creeaza o explozie de culoare si forme, intr-un caleidoscop impresionant. Constructia a inceput in 1876 sub ordinele lui Hasan Ali Nasir al Molk, in timpul dinastiei Qajar si a fost finalizata 12 ani mai tarziu, in anul 1888.

 Ziua 10   PLECARE DIN SHIRAZ

Transfer de la hotel la aeroport in Shiraz pentru imbarcarea in zborul spre casa.

 Sejur Iran 10 zile octombrie 2018

Sejur Iran 10 zile octombrie 2018

Tariful include :

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Teheran; Shiraz – Bucuresti cu Turkish Airlines;
 • 9 nopti cazare
 • Mesele mentionate in program: 9 Mic dejun, 1 Cina;
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Tariful nu include :

 • Early check-in, late check-out suplimentar
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Iran: 60 euro

Descriere destinatie :

Capitala Iranului, recunoscuta pentru numeroasele sale moschei istorice, biserici, sinagogi si temple este de asemenea si cel mai important centru economic al tarii. Mai mult de jumatate din industria tarii este comasata aici. Turnul Azadi (al libertatii), este emblematic pentru capitala Iranului, fiind unul dintre cele mai impresionante monumente moderne din Teheran.

Turnul construit in anul 1971 este o combinatie de stiluri arhitectonice, sassanid si islamic, marcand intrarea in oras. Un occidental va gasi in Teheran un oras aproape de standardele cu care s-a obisnuit. Mai ales in partea sa de nord, Teheranul emana modernitate si nivel de viata ridicat. In ciuda traficului obositor, specific unei capitale mari, Teheranul compenseaza forfota si agitatia cotidiana prin gradinile sale mari, frumoase si mereu verzi, dar si prin arhitectura sa.

Pentru informatii si rezervari Pan European Tavel

Sejur Iran 10 zile octombrie 2018


Data de plecarePret/persoana/pachetRezerva
05.10.20181950 EuroRezerva
Locatie Hotel Tip camera Mese
Teheran Hotel 4* Standard Room vezi itinerar
Kashan Hotel 4* Standard Room vezi itinerar
Isfahan Hotel 4* Standard Room vezi itinerar
Yazd Hotel 4* Standard Room vezi itinerar
Shiraz Hotel 4* Standard Room vezi itinerar

Orar zbor

 •  Plecare Bucuresti 05.10.2018 ora 05:55; Sosire Istanbul 05.10.2018 ora 07:10; Turkish Airlines; durata 1:15
 •  Plecare Istanbul 05.10.2018 ora 09:25; Sosire Teheran 05.10.2018 ora 12:50; Turkish Airlines; durata 2:55
 • Plecare Shiraz 14.10.2018 ora 02:00; Sosire Istanbul 14.10.2018 ora 05:35; Turkish Airlines; durata 4:05
 • Plecare Istanbul 14.10.2018 ora 07:10; Sosire Bucuresti 14.10.2018 ora 08:30; Turkish Airlines; durata 1:20.