Senior Voyage Balchik Nessebar Image
Tarif de la:140 €pachet/persoana
Perioada: 26.04.2019 - 08.10.2019
Tip circuit: Turistic
Tip de masa: Mic Dejun
Vizualizare preturi


Senior Voyage Balchik Nessebar

Program

Ziua 1. Bucuresti – Cap Kaliakra – Balchik

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – Bucuresti, la ora 6.30 dimineata. Primul popas il vom face la Manastirea Techirghiol unde se afla mormantul parintelui Arsenie Papacioc si izvorul Sf. Pantelimon. De aici ne vom indrepta catre frontiera romano-bulgara, iar dupa formalitatile vamale ne vom deplasa catre Cap Kaliakra, o spectaculoasa peninsula in Marea Neagra, locul unde apele marii se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vedea vestigiile vechii cetati medievale, muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae (ocrotitorul marinarilor). Cazare in zona Balchik

Ziua 2.  Domeniul regal de la Balchik

Ne trezim Mic dejun. Timp liber. vizităm la Castelul Reginei Maria şi Grădina Botanică, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balchik. Domeniul regal a fost construit din dorinţa Reginei Maria a României, în timpul ocupaţiei române a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidenţiale, o capelă, construiţii cu pietre aduse din Creta, o grădină botanică de 35 de hectare – unică în Europa Centrală şi de Est, îndeosebi datorită colecţiei de cactuşi şi un palat, al cărui parc este o imitaţie a faimosului labirint cretan. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. Balchik – Nessebar

Timp liber in Balchik sau excursie optionala la Nessebar, oraşul-staţiune declarat monument istoric de către UNESCO, dezvoltat pe locul unei vechi aşezări trace – Mesambria. Se spune că în timpul existenţei sale, în Nessebar au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele. Moştenirea culturală a vechiului oraş poate fi observată de turişti în cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Ștefan care conţine fresce din perioada secolelor XI-XVII şi Biserica Sf. Spas care conţine fresce din secolul XVII. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din zona Balchik.

Senior Voyage Balchik Nessebar

Ziua 4. Balchik  – Nisipurile de Aur – Varna  – Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre statiunea Nisipurile de Aur unde vom vizita, in apropiere de statiunea Nisipurile de Aur, Manastirea Aladja, una din cele 120 manastiri din piatra situate in apropierea tarmului Marii Negre.

Dupa aceea vom merge in statiunea Constantin si Elena pentru a vedea Manastirea Constantin si Elena, unde sunt o parte din moastele Sf. Valentin.

Ne indreptam spre orasul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitana „Adormirea Maicii Domnului” (impodobita cu icoanele daruite de Tarul Rusiei Nicolae al II-lea). In jurul pranzului vom pleca spre Romania, se trece frontiera pe podul rutier Ruse-Giurgiu – Podul Prieteniei, primul pod peste Dunare.

Tariful include :

• Transport autocar / microbuz climatizat
• 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2-3*
• Ghid insotitor din partea agentiei

Tariful nu include :

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in excursiile optionale (aproximativ 10 euro/pers, se achita in Bulgaria) , serviciile de ghizi locali,  alte taxe si cheltuieli personale.
• Taxa de oras 5 euro / persoana, se achita la inscriere;
• Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane;

Suplimente si reduceri:

• Supliment de single – 45 €;
• Pentru plecarea din 26.04* se achita un supliment de 20 €
• Reducere a  3-a persoana in camera – 10 €;
• Reducere copil 6 – 12 ani – 35€;
• Pentru plecarea din 26.04* avem participare la slujba de Inviere la Biserica din localitate.
• Grup minim 35 pers.

Pentru informatii si rezervari Pan European Tavel

Senior Voyage Balchik Nessebar


Date de plecarePret/persoana/pachetRezerva
26.04* (Paşte); 01.05; 14.05; 29.05; 11.06; 25.06; 09.07; 30.07; 13.08; 27.08; 10.09; 24.09; 01.10; 08.10140 euroRezerva