Senior Voyage Tara Bascilor Spania Image
Tarif de la:395 €pachet/persoana
Perioada: 30.09.2018 - 30.05.2019
Tip de masa: Demipensiune
Vizualizare preturi Rezerva acum


Senior Voyage Tara Bascilor Spania

Senior Voyage vă oferă posibilitatea să vizitați una dintre regiunile favorite ale romanticilor clasici, frecvent .menționată în marile opere literare și nu numai – Țara Bascilor, Pais Basque cum e cunoscută în franceză, sau Eskadi Herral în dialectul spaniol basc. În prezent acoperind atât partea de coastă spaniolă, cât și franceză, regiunea a fost martora unei istorii bogate și complexe, cu o constanta regală.

Începând de la primii regi spanioli și întâlnirile lor mai mult sau mai puțin prietenoase cu conducătorii mauri, la legendarul El Cid, la regatul Navarrei și intrigile născute aici, până la dezvoltarea stațiunilor de pe coastă în destinații .de lux, preferate ale caselor regale din Europa și nu numai, Țara Bascilor oferă celor care o vizitează unele dintre cele mai vechi sit-uri arheologice, cum ar fi Peștera Altamira și picturile sale rupestre foarte bine conservate.

Îmbrațișată de peisaje mirifice, parfumată de aromele delicateselor culinare și iubită de milioane de turiști din intreaga lume… nu este o descriere desprinsa din povești, ci o destinație de vacantă ideală pentru care nu există grad de comparație.

De-a lungul secolelor, bascii au dezvoltat o mitologie bogată și plină de culoare. În antichitate, se crede ca țara lor ar fi fost populată de o rasă de giganți numită „jentillak”, care a trăit alături de localnici până la venirea lui Hristos. În acea perioadă au dispărut, se spune că ar. fi supraviețuit doar unul dintre ei, pe nume Olentzero. Astăzi, Olentzero este un fel de simbol sau mascotă a țării care apare sub formă de păpuși în procesiuni, case și uneori biserici.

Senior Voyage Tara Bascilor Spania

Atracții :

Bilbao Bilbao este orașul modern al Tării Bascilor. Arhitecții au reușit aici cu succes să combine cultura tradițională bască cu noua viziune pentru viitor. Bilbao este inima Țării Bascilor, unul dintre cele mai cosmopolite orațe din zona și cel mai mare din această regiune. Printre noile proiecte din planul de dezvoltare al orașului se regăsește apreciatul .Muzeu Gunggenheim proiectat de către arhitectul Frank Gehry. Astăzi, Bilbao este sofisticat și vibrant. Indiferent ce anume iți dorești, fie că e bucătăria savuroasă bască, cultura bască, shopping, viața de noapte, arta etc., aici le vei găsi pe toate.

Senior Voyage Tara Bascilor Spania

Biarritz La fel de strălucitor precum sugerează numele, acest orașel de coastă plin de stil și-a pornit aventura ca stațiune turistică începând. cu sfarșitul secolului al XVIII-lea, când Napoleon III și soția sa de origine spaniolă, Eugenie, îl vizitau cu regularitate. De-a lungul țărmului dantelat se regăsesc mărci arhitecturale din epoca de aur a stațiunii și din perioadele „La belle epoque” și „art deco” care i-au urmat.

Burgos Burgos a fost fondat în 884 și moștenirea sa istoricș este imediat evidentă vizitatorilor. Este un oraș monumental, fermecator prin acea atmosferă medievală nord-castiliană.

Santander Cu origini foarte vechi, orașul Sandander s-a format în jurul golfului cu același nume, o locație ideală, protejată de vânturile puternice de pe coastă și de forța mării pe timp de iarnă. Cele mai timpurii dovezi ale așezării dovedesc o ocupație romană .îndelungată, cu ocazionale incursiuni ale razboinicilor nordici, urmată de dezvoltarea portului mai întâi pentru. pescarii locali, vânătorii de balene și ocazionalii pirați, ulterior transformându-se în oraș-port cu trafic naval mare dinspre Castilla către Lumea Noua.

Senior Voyage Tara Bascilor Spania

Din nefericire, un incediu a devastat orațul medieval din centru. în 1941, distrugând mare parte dintre clădirile istorice care să amintească de trecutul bogat al orașului. Însă aceasta a fost și o ocazie de care locuitorii orașului au. profitat pentru a se dezvolta, începând cu construirea reședinței de vară a monarhilor spanioli, comandată de regele Alfonso al XIII-lea la începutul secolului XX. Palacio de la Magdalena rămâne unul dintre principalele obiective de vizitat.

Guernica Pablo Picasso a prezentat în tabloul cu același nume masacrul produs de aviația germană asupra nord –estului Spaniei. Lucrarea a fost multă vreme prezentă în sediul Națiunilor Unite de la New. York, acum aflându-se la Madrid, în Centrul de artă Reina Sofia.

Senior Voyage Tara Bascilor Spania

Hotel Mar Comillas 4* (sau similar 4*)

 • Descriere

Hotel Mar se bucură de o locație excelentă în apropiere de plajă, precum și de camere cu facilități moderne și un design plăcut , pentru ca turiștii să se simtă în largul lor și sa nu le lipsească nimic pe perioada întregului sejur.

 • Localizare

Hotel Mar este localizat în stațiunea Comillas, în apropiere de port, bucurându-se astfel de o superbă priveliște spre mare.  Cea mai apropiată plajă se află la numai 1 km de mers pe jos față de hotel.

Hotelul se află într-o zonă liniștită, iar în apropiere se găsesc mai multe localuri și restaurante, precum și  serie de atracții ce merită vizitate, printre care: Monumentul Marchizului  de Comillas, Casa Ducelui de Almodovar del Rio,  vechea primărie a orașului și Puerta de los Pajaros (Poarta Păsărilor), proiectată de Gaudi în 1904.

 • Facilitățile hotelului

Micul dejun este servit în fiecare dimineață in stil continental. Hotelul dispune și de un bar ce servește băuturi răcoritoare și cafea. Suplimentar hotelul oferă și cameră de bagaje, room service, birou de turism, suită nupțială, recepție deschisă non-stop, facilități pentru organizarea de mese festive, precum și săli de conferință.

Hotelul este dotat cu aparate de aer condiționat,  lift, seif și camere pentru nefumători.  În apropiere de hotel, turiștii pot găsi mai multe magazine, precum și localuri care servesc fructe de mare. La numai 3 km de hotel, există un teren de golf, unde turiștii pot face cursuri de golf.

În timpul liber, turiștii pot petrece timpul în camera de relaxare, sau făcând o plimbare în grădină.

Senior Voyage Tara Bascilor Spania

Tariful include :

 • Transport avion București – Madrid – București
 • 7 nopți cazare la hotel de 4*
 • Mic dejun și cina continental (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă 1 pahar de apă și 1 pahar de vin; mesele NU vor fi servite in regim bufet, ci meniu prestabilit
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Asistența turistică
 • ½ zi excursie opțională în Burgos.

Tariful nu include :

 • Taxe de aeroport 125 euro /persoană
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurarea storno
 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 euro/pers/zi)
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale
 • Pentru datele de plecare 30.09, 03.10, 04.10, 07.10, 26.04, 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05, 26.05, 30.05 – se plateste un supliment de 40 euro

B O N U S U R I P E N T R U P O S E S O R I I D E S E N I O R V O Y A G E C L U B C A R D

 • ½ zi excursie opționala (Santander)
 • Reducere 10% la achiziționarea unui pachet de trei excursii opționale (reducerea se aplică doar la achizițonarea cumulată a celor trei excursii)
 • Posesorii cu varsta sub 55 de ani nu achită suplimentul de 50 euro non-senior.

Pentru informatii si rezervari PAN EUROPEAN TRAVEL

Senior Voyage Tara Bascilor Spania


Date de plecarePret/persoana/pachetRezerva
30.09, 03.10, 04.10, 07.10, 10.10, 14.10, 17.10.2018395 EuroRezerva
05.04, 12.04, 19.04, 26.04- PASTE, 05.05, 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05, 26.05, 30.05.2019395 EuroRezerva

reduceri & suplimente

 • Supliment cameră single: 150 euro/sejur (număr camere limitat).
 • Reducere a treia persoană/adult (în cameră cu doi adulți – cameră triplă): 15 euro (număr camere limitat).
 • Copil 0 – 1.99 ani: 125 euro (taxă aeroport).
 • Copil 2 – 11.99 ani: reducere 90 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însotitor peste 55 ani plătesc supliment 50 euro.
 • Reducere 5% la achizițonarea a trei excursii opționale cumulat pentru cei care nu sunt posesori de Senior Voyage Club Card